4 szorult konyhai helyzet, amiből egy zacskó lencse kihúzhat

Vannak bizonyos alapanyagok, amelyek sokkal többre képesek, mint amit szerény, egyszerű megjelenésük, külsejük sugall. Kiváló példa erre a lencse, ami több szituációban is megmenthet minket az éhségtől, nem csak télen. Nézzük, melyek ezek!

Nincs otthon darált hús? Nincs mit kenni a kenyérre? Elfogyott a levesbetét? Érdekes módon ezek mind olyan konyhai problémák, amelyekre egy zacskó lencse nyújthat megoldást. Sőt, nem is kell belőle egy egész zacskó, ugyanis az apró szemű hüvelyes már kis mennyiségben is nagyon laktató, egy maroknyi lencse is sokat hozzáad tápértékben bármilyen fogáshoz. Nézzük, mely esetekben nyúlhatunk a lencse felé, nézzük, milyen sok csávából húzhat ki minket!

Nézd meg galériánkban a lencse felhasználási módjait:

Íme, néhány csoda receptötlet lencsével:

Lencsebolognai

Erre a lencsére még azok is ránéznek, akik nem húsmentesen étkeznek! A klasszikus bolognai ragu zöldséges változatának titka a lencse, ami a darált húshoz hasonló állagot kölcsönöz ...

Zöldséges lencseleves pesztóval

Az ősz beköszöntével esnek igazán jól a levesek. Gondoljunk csak a comfort food érzésre, ami azt súgja nekünk, hogy ételünk ne csak finom, de lélekemelő is legyen. Egy tál melengető ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai praktikákat is fogadd meg:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...