Lélekmelengető levesek

Összeszedtük az ősz legfinomabb krémleveseit! Ilyenkor új életre kap a piac, így a sütőtök mellett számos ötletet adunk még, mit készítsünk hétköznapi estékre!

Ősszel már nagyon vágyunk a melengető, tartalmas levesekre. Nyáron dúskáltunk a ropogós, zsenge, finomabbnál finomabb zöldségekben és gyümölcsökben, jól feltöltöttük a vitaminraktárainkat. A téli nihil előtt ősszel még van lehetőségünk jó nagyot meríteni a természet kincseiből, sütőtök, póréhagyma, burgonya, zeller, brokkoli, csicsóka, birsalma, körte, gomba biztosan csatasorba állnak, hogy fenséges krémleveseket alkossunk belőlük a már hűvös ősz eleji estékre, begubózzunk és meghívjunk pár barátot egy jó nagy beszélgetésre!

Póréhagyma krémleves 1.

Erős vonzalmat érzek a krémlevesek iránt. A kedvencem zellerből készül, de szoktam fehérrépából, sütőtökből, brokkoliból is csinálni, ezúttal a póréhagyma volt a kiszemelt ...

Krémlevesek esetében az sem baj, ha bizonyos zöldségeket nem főzünk szét teljesen, sőt kifejezetten javunkra válik, ha nem engedjük a vitaminokat a légtér martalékává válni. Sütőtök esetében előre meg kell sütni az illatos, narancssárga gerezdeket, alapvetően édeskés ízvilágához tökéletesen passzolnak a hasonló ízek. Méz, gyömbér, chili, fahéj bármelyikével bolondíthatjuk, igazi szívmelengető, karácsonyt idéző hangulatot fog árasztani a konyhánk tőle.

Sütőtökös receptjeinket itt találod >>

A hagyma jó barátságot ápol például répafélékkel, fonnyasztás, párolás után öntsük fel zöldséglevessel (bio leveskockából is készülhet), ízlés szerint némi fokhagymával tovább diadalmaskodhat a jellegzetes hagymaíz a levesünkön. (Vigyázat! Randi előtt nem ajánlott!) Hasonlóképpen járhatunk el a gombával is, kevés hagymát lepirítunk, erre rádobjuk a megtisztított, feldarabolt csiperkéket (ha akad otthon kis erdei gomba, dobjunk a levesbe pár szemet, nem bánjuk meg!) és megvárjuk, amíg elfő a gomba leve, majd felöntés alaplével, sűrítés, ahogyan kell.

Húsba vágó kérdések – tippek vegáknak

Rokfortos zellerkrémleves

Az egyik Vidék Íze című újságban találtam ezt a receptet. A zellerkrémlevest is nagyon szeretem és a márványsajt is egyik kedvencem. Kiváncsi voltam, hogy mi lesz kettejük ...

Körtekrémleves

Gyümölcsleves nekem mindig, minden formában és alapanyagól jöhet. Nyakunkon az ősz, ilyenkor körtéből készül. Ha ronda, nyálkás, esős idő van, akkor forrón, ha szép hosszú ...

A gyümölcslevesekről sem kell lemondanunk! Felaprított körtéket tegyünk fel főni a fűszerekkel együtt, mikor készen van, vegyük ki az ízesítőket, jöhet a turmix és a tejszín (vagy tej), hipp-hopp készen is vagyunk! Ízlés szerint jöhet rá pirított dió vagy mandula.

Gyümölcsleves receptjeinket itt találod >>

Tudtad? Rigó Jancsi nem csak süti! >>

Egészséges, gyors vacsora >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...