Lélekemelő lencseleves

Egy tál meleg leves után sokszor nem is kívánunk mást, csak valami édességet. De milyen levest főzzünk, ami nemcsak finom, de ellenállhatatlan is?

Az ősz beköszöntével esnek igazán jól a levesek. Gondoljunk csak a comfort food érzésre, ami azt súgja nekünk, hogy ételünk ne csak finom, de lélekemelő is legyen. Egy tál melengető őszi leves belőlünk mindig előhozza ezt az érzést, legfőképp ha egy tradicionális, nosztalgiával fűszerezett előételt készítünk a jelen frissességével.

A Zöldséges lencseleves pesztóval recepjéért kattints ide!

Szerencsére a lencse nem csupán az év első napjának "szemrevaló" étke, hiszen szinte egész évben hozzájuthatunk ehhez a tápláló és jól emészthető zöldségünkhöz. A lencseleves elkészítése egyszerű – nagyon finom és ízletes étel, amely az óév búcsúztatásának egyik szimbólumává lett, de a dolgos hétköznapokon is ugyanúgy az asztal dísze lehet. Ha nem akarunk a lencse áztatásával időt veszíteni, használjunk konzervbe csomagolt verziót, adjunk hozzá sok zöldséget, végül bolondítsuk meg a bazsalikompesto tekintélyt parancsoló ízvilágával.

Legújabb receptek

Gluténmentes sajtos rúd

Nagy kedvencünk a sajtos rúd, melynek most a gluténmentes változatát sütöttem meg, ezzel is ötletet adva mindazoknak, aki nem fogyaszthatnak búzaliszttel készült süteményeket.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...