Az ősz beköszöntével esnek igazán jól a levesek. Gondoljunk csak a comfort food érzésre, ami azt súgja nekünk, hogy ételünk ne csak finom, de lélekemelő is legyen. Egy tál melengető őszi leves belőlünk mindig előhozza ezt az érzést, legfőképp ha egy tradicionális, nosztalgiával fűszerezett előételt készítünk a jelen frissességével.
Szerencsére a lencse nem csupán az év első napjának "szemrevaló" étke, hiszen szinte egész évben hozzájuthatunk ehhez a tápláló és jól emészthető zöldségünkhöz. A lencseleves elkészítése egyszerű – nagyon finom és ízletes étel, amely az óév búcsúztatásának egyik szimbólumává lett, de a dolgos hétköznapokon is ugyanúgy az asztal dísze lehet. Ha nem akarunk a lencse áztatásával időt veszíteni, használjunk konzervbe csomagolt verziót, adjunk hozzá sok zöldséget, végül bolondítsuk meg a bazsalikompesto tekintélyt parancsoló ízvilágával.