Lehetséges, hogy eddig Te is rosszul etted az ananászt, de ez most megváltozik!

Nagyon úgy fest, hogy eddig mindenki rosszul vágta fel az ananászt, egy interneten keringő videó szerint sokkal egyszerűbben meghámozhatjuk ezt az ízletes trópusi gyümölcsöt.

Az egész világon elterjedt az a vírusvideó, miszerint az ananászt simán meg lehet hámozni anélkül, hogy belegebednénk a kemény héj eltávolításába. A videó szerint az ananászt éppen csak annyira kell felvágni, hogy a héjon látható mintázathoz és a gyümölcshúshoz szabad kézzel is hozzá tudjunk férni:

https://twitter.com/DenzBenzi/status/1103958443050889216?ref_src=twsrc%5Etfw

A fentebb látható videót egy hét alatt 18 millióan látták, és természetesen többen ki is próbálták az új hámozási módszert, a trükkbe azonban sokaknak beletört a bicskája, ugyanis a gyümölcs nem feltétlenül adja magát ilyen könnyen.

Ezt olvastad már?

Az ananászban található enzim a nyelvedet is felpuhítja, nem csak a sütni való húst!

https://twitter.com/SorryImPretty/status/1104196934468816896?ref_src=twsrc%5Etfw

Az internet népe szerint ugyanis csak a már kellőképpen megérett ananászok szedhetőek darabokra, a keményebb gyümölcsöt ugyanis sem a kés, sem pedig egy hosszúra nőtt köröm nem fogja rendesen vágni.

De hogyan válasszuk ki az érett, puha ananászt?

Az érett ananász illata erős és aromás, kérgén szép sárga részek láthatóak. Ha az ananászon még rajta vannak a levelek, próbáld meg kihúzni az egyik középen elhelyezkedő zöldet. Ha könnyen kijön, a gyümölcs húsa már megpuhult, vagyis könnyen lehet majd vágni is.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via:eater.com

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...