Lehetséges, hogy eddig Te is rosszul etted az ananászt, de ez most megváltozik!

Nagyon úgy fest, hogy eddig mindenki rosszul vágta fel az ananászt, egy interneten keringő videó szerint sokkal egyszerűbben meghámozhatjuk ezt az ízletes trópusi gyümölcsöt.

Az egész világon elterjedt az a vírusvideó, miszerint az ananászt simán meg lehet hámozni anélkül, hogy belegebednénk a kemény héj eltávolításába. A videó szerint az ananászt éppen csak annyira kell felvágni, hogy a héjon látható mintázathoz és a gyümölcshúshoz szabad kézzel is hozzá tudjunk férni:

https://twitter.com/DenzBenzi/status/1103958443050889216?ref_src=twsrc%5Etfw

A fentebb látható videót egy hét alatt 18 millióan látták, és természetesen többen ki is próbálták az új hámozási módszert, a trükkbe azonban sokaknak beletört a bicskája, ugyanis a gyümölcs nem feltétlenül adja magát ilyen könnyen.

Ezt olvastad már?

Az ananászban található enzim a nyelvedet is felpuhítja, nem csak a sütni való húst!

https://twitter.com/SorryImPretty/status/1104196934468816896?ref_src=twsrc%5Etfw

Az internet népe szerint ugyanis csak a már kellőképpen megérett ananászok szedhetőek darabokra, a keményebb gyümölcsöt ugyanis sem a kés, sem pedig egy hosszúra nőtt köröm nem fogja rendesen vágni.

De hogyan válasszuk ki az érett, puha ananászt?

Az érett ananász illata erős és aromás, kérgén szép sárga részek láthatóak. Ha az ananászon még rajta vannak a levelek, próbáld meg kihúzni az egyik középen elhelyezkedő zöldet. Ha könnyen kijön, a gyümölcs húsa már megpuhult, vagyis könnyen lehet majd vágni is.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via:eater.com

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...