Lehet, hogy elfelejted: Ezért kell rengeteg vizet innunk a járvány idején is

Az egyik legegyszerűbb, mégis legfontosabb lépés az egészséges szervezethez: a koronavírus idején se feledkezz meg a megfelelő folyadékpótlásról! 

Az elmúlt hetek mindannyiunkat megviselnek, a koronavírus körül kialakult járványhelyzet sok fegyelmet, odafigyelést és kitartást kíván. A szorongás talán mindannyiunknál megjelenik valahogyan, figyelnünk kell a magunk, és családunk mentális és fizikai egészségére, Skype-on, telefonon, cseten tartani a kapcsolatot a barátokkal, rokonokkal, és kielégítő, finom ételeket enni, jó filmeket nézni, olvasni.

Amiről viszont biztosan nem olvastál még eleget a házi karantén kapcsán, az a megfelelő folyadékbevitel, pedig az egyik leginkább kielégítő szokás lehet a vízivás!

Ha az emberek stresszelnek, sok szorongás van körülöttük, a bizonytalan körülmények közepette elfelejtenek hidratálni, azaz kellő mennyiségű vizet inni. Ez kiszáradáshoz, szédüléshez, fejfájáshoz vezethet, a csökkent vízbevitelt azonnal megérzi a szervezetünk.

A víz mindenre jó, az alapvető testi funkcióid működését biztosítja.

Különösen mostanában, ha távmunkában, home office-ban dolgozol, az egész napos vízivást biztosítanod kell a szervezetednek: a víz az energiaszintedet, kedélyed, koncentrációdat is befolyásolja, attól függően, mennyit fogyasztottál a nap során.

Olvastad már?

4 tök egyszerű tipp, hogy ne csússz szét, ha most otthonról dolgozol

Szóval! Fogyassz annyi vizet, amennyit csak tudsz, mert a járvány idején a szervezetedet a lehető legjobban fel kell készítened az esetleges fertőzés átvészelésre, és ebben óriási szerepe van, ha kiegyensúlyozott a folyadékbeviteled.

Ez is érdekelhet!

Így moss kezet sokszor, ha bőrbetegséged van!

Néhány könnyen bevezethető tipp a vízfogyasztásod növelésére:

  • Állíts be emlékeztetőt a telefonodon (vagy bármilyen digitális, analóg eszközön), hogy óránként figyelmeztessen a vizeskulacsod újratöltésére. Ilyenkor mindig húzd meg a kulacsot pár jó nagy kortyra!
  • Tölts le olyan applikációt, ami figyeli a folyadékfogyasztásodat, és megmutatja, mennyire hidratált a szervezeted!
  • Ha te is Spotify-playlist mellett dolgozol, először is ajánljuk a Nosalty szuper zenéit, másrészt időközönként állj fel az asztal elől, táncolj egy kicsit és igyál pár korty vizet utána! Ha nehezen is megy a dolog, erőltesd egy kicsit, a tánc nagyon jó kedvre derít.

Igyál, igyál, nagyon fontos az előttünk álló nehéz időkben, és persze arra is figyelj, hogy a gyerekek, a család elegendő folyadékot juttasson a szervezetébe!

Vigyázzatok egymásra!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via Delish

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...