Legyen fejedelmi az ünnepi menüd a Downton Abbey karácsonyi szakácskönyvével

Tovább bővül a Downton Abbey szakácskönyveinek sorozata egy kimondottan a karácsonyra és a karácsonyi menüre fókuszáló receptgyűjteménnyel.

Szomorú volt a karácsony a Downton Abbey rajongóinak 2015-ben, ugyanis ekkor mutatták be a sorozat záró epizódját. A finálé azonban nem jelentette azt, hogy teljesen véget ért volna a széria története. 2019 szeptemberében jelent meg a hivatalos Downton Abbey szakácskönyv, a The Official Downton Abbey Cookbook amely több mint 100 receptet dolgoz fel a Crawley háztartás konyaművészetéből, így a nézők szó szerint belekóstolhatnak a korabeli angol miliőbe.

Ezt követte aztán a tökéletes ötórai teázás útmutatója, a The Official Downton Abbey Afternoon Tea Cookbook és a The Official Downton Abbey Cocktail Book. Most pedig a Downton Abbey relikviák sora egy kimondottan karácsonyi receptgyűjteménnyel bővül, amit 31 dollárért már elő is lehet rendelni az Amazonon. A könyv október 27-én jelenik meg.

Fényűző karácsonyi fogásokban nem lesz hiány, ráadásul számos recept valódi, régi szakácskönyvekből származik. Az ünnepi menüsort kezdheted például egy fácánlevessel, aztán jöhet a tipikus angol Yorkshire pite, a vacsora lezárásaként pedig fügepudingot szolgálhatsz fel a családodnak és a vendégeidnek.

A The Official Downton Abbey Christmas Cookbook a receptek mellett háttérinformációkat is tartalmaz az egyes fogásokról, és hogy azok miként kapcsolódnak a Downton Abbey világához. A különböző angol ünnepi tradíciókról is számos érdekességet elmesél a könyv, valamint a sorozat emlékezetes pillanatai és a szereplők ikonikus idézetei is megelevenednek a lapjain.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Downton Abbey

Via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...