Legyen élethű kígyó vagy maga Mr. Bean, van egy anyuka, aki bármit megformáz a tányérodon!

Egy belga anyuka unaloműzésként híres mesefigurákat, színészeket és énekeseket kezdett el megformázni az általa készített ételekből. Most ő az internet kedvence!

Jolanda Stokkermans-t gyerekei vették rá arra, csináljon egy Instagram-oldalt az általa készített ételeknek, hiszen a nő olyan kreációkat képes a tányérra felvinni, amelyet egészen biztos, hogy nem lát minden nap az ember.

A belga anyuka tavaly kezdte el feltölteni képeit saját Instagramjára, eleinte azonban még visszafogottabb stílusban készült tálalásait mutatta meg a közönségnek. Jolanda-t némiképpen az interneten található izgalmas kreációk ihlették meg, így kezdett el saját figurákat megformázni az ételekből, mondván, nem akart unalmas ételekről unalmas fotókat készíteni.

Jolanda rövid idő alatt olyan híres karaktereket formázott meg, mint Mr. Bean, A nagy pénzrablás főszereplőjét, Tokyo-t, Leia hercegnőt, Chewbacca-t, Jokert vagy Elza hercegnőt a Jégvarázsból, de a látványos ételek között feltűnik még Dua Lipa, Billie Eilish vagy éppen Tiger King portréja is.

Izgalmas kreációi nemcsak hatalmas népszerűséget hoztak neki, idén már rengeteg felkérése jött, címlapra kerülhetett egyik ehető portréja, de már egy készülő szakácskönyvhöz is felkérték őt illusztrálni.
A képeket jól látható, hogy Jolanda egyaránt dolgozik saját készítésű, valamint kész ételekkel is, a tányérokon felhasznált alapanyagokat pedig minden posztban megosztja a követőkkel. Kedvenc alapanyagai közé tartozik a tészta (házi készítésű és bolti egyaránt), a felvágottak, a lencse, de különböző zöldségek és gyümölcsök is egyaránt fellelhetőek a tányérokon.
Ez is érdekelhet:

via The Sun

Legújabb receptek

Csirkés-zöldséges tésztatorta

Az egyik "mentes" receptkönyvben találtam egy csirkés-zöldséges tésztakoszorú receptet, ahol gyűrű alakú kuglófsütő formában készült az étel. A receptet – át-átalakítva – már ...

Hókifli

Minden karácsonykor kerül belőle ünnepi asztalra. Nagyon szeretjük!

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...