Legyél te is pótunoka, vagy szerezd meg a nagyi kakasát: folytatódik a Hogy tetszik lenni?

A "Hogy tetszik lenni?", azaz a Fesztivál Önkéntes Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös programja tovább folytatódik!  

Lassan egy hónapja indult a Fesztivál Önkéntes Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös programja, a Hogy tetszik lenni?, ez pedig csaknem 200 órányi vidám csevegést jelent az elmúlt másfél hétben a telefonos pótunokák és fogadott nagyszüleik között.

Remek fogadtatásban részesült a program, mind az idősek, mind a fiatalabbak körében:

"Én nem tudtam, hogy mi lesz, meg kíváncsi is voltam, de nagyon el vagyok varázsolva ettől az egésztől, mert briliáns gondolat. Az elején azt gondoltam, hogy, hát vannak nálam rászorultabbak is, aztán most már kezdek rájönni, hogy hoppá, hát ez nekem is nagyon jó, én ettől nagyon boldog vagyok. Én kertes házban lakom, vannak állataim, azokkal nagyon jóban vagyok, dehát azért hiányzott a társaság" - mondta a Kossuth Rádiónak Hajnalka, a programban részt vevő néni.

A Hogy tetszik lenni? célja nemcsak a két generáció közötti kapcsolat felélénkítése, hanem az értékteremtés, hagyományőrzés is, mivel minden héten új és új témákat helyezünk majd előtérbe, mint például, hogy hogyan szórakoztak régen és most, begyűjtjük a legjobb recepteket, meghallgatjuk a régebb óta fiatalok katonasztorijait, de előkerülnek a randik és az első szerelem történetei is. Ezzel egy újszerű közösségi élményt adhatunk a koncertek és fesztiválok nélkül maradt önkénteseknek.Az első hét témája a sütés-főzés, így a fiatalok begyűjthetik a legjobb régi recepteket, és azok, akik pedig ezt a nagyközönséggel is megosztják, Harrer-Abosi Beatrix felajánlásával a Harrer Desszertkönyvet nyerhetik meg. Emellett a résztvevők kiderítik, hogyan lesz a legfinomabb a húsleves, a hogytetsziklenni.blog.hu-n pedig a magyar gasztronómia ikonikus alakjaival olvashatnak interjút.

Nagy Réka, a Fesztivál Önkéntes Központ vezetője elmondta:

"Ehhez a közösségi finanszírozásban bízunk, az adjukossze.hu-n indítottunk kampányt a program hosszabb távú fenntartási költségeinek összegyűjtésére."

A járvány hívta életre a Hogy tetszik lenni?-t, de a sok-sok pozitív visszajelzés hatására határozottan folytatni szeretnék a programot."Akkor fenntartható a Hogy tetszik lenni?, ha a megjelenésekkel és megosztásokkal méginkább ki tudja nőni magát az összefogás. Mi is szeretnénk a segítséget meghálálni, ezért a Hogy tetszik lenni? csapata kisebb ajándékokkal kedveskedik az adományozóknak, mint lekvár, pálinka, egymillió forint felajánlásával pedig megnyerhetik a nagyi kakasát."

A Hogy tetszik lenni? mindenki számára nyitott: minden felkészítés, meghallgatás, és kapcsolattartás online zajlik, így az ország bármelyik pontjáról jelentkezhetnek azok, akik szeretnének segíteni, kommunikatívak, és hetente pár órát tudnak szakítani arra, hogy egy jófej nénivel vagy bácsival csevegjenek.

A társaságra vágyó idősek pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül jelentkezhetnek a programba, az ingyenesen hívható, +36-1-391-4710-es telefonszámon.Bővebb információ ITT érhető el.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...