Senki nem születik úgy, hogy csak úgy zsigerből össze tudjon dobni egy tortát, vagy mutatósabb süteményt. Egy kis trükkel azonban a legegyszerűbb sütiből is csodás újdonságot varázsolhatunk!
{ GALÉRIA = title:Narancsos%20brownie%20citrusos%20mascarponekr%C3%A9mmel%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 }
Természetesen olyan is van, hogy valaki nagyon is ért a sütikhez, de idő vagy kedv hiányában semmi extrával nem tud előrukkolni – pedig a vendégség vagy összejövetel vészesen közeleg. Ilyenkor jön jól egy olyan trükkös kis segítő a konyhában, mint a Lékué Decomat dekorációs készlete, amelynek segítségével bárki sztárcukrásszá válhat pillanatok alatt. Az átlátszó szilikonlap, sablondíszek és a Decopen dekorációs eszközt tartalmazó szett segítségével nincs más dolgunk, csak ízlésünknek megfelelő csokit melegíteni, beletölteni a szerkezetbe, a sablonra tetszőleges csokiformákat rajzolni, majd hűtőben pár óra alatt megszilárdítani. A kapott formákkal innentől kezdve dekorálhatunk bármit, ami a sütőnkből kikerül! A legegyszerűbb, kezdők által is könnyen elkészíthető muffin vagy cupcake is különleges lesz, de ideális pohárkrémekhez, pudingokhoz, fagyikhoz, és egy profi torta látványát is nagyon megdobják ezek a kis csokidíszek. Próbáld ki, és meglátod, mától te leszel a sütikirály!
Narancsos brownie citrusos mascarponekrémmel
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 g magas kakaótartalmú csokoládé
- 160 g vaj
- 330 g cukor
- fél rúd vanília
- 120 g liszt
- 45 g kakaópor
- 3 tojás
- fél narancs leve és héja
A krémhez:
- 250 g mascarpone
- 1 ek. narancsvirágvíz
- fél narancs leve és héja
A díszítéshez:
- 50 g étcsokoládé
- 3 ek. vaj
- 1 ek. kakaópor
- 1 ek. tejszín
Elkészítés
- A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral.
- Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliát és a kakaót.
- A vajat és a csokoládét összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk az előző keverékhez. Belecsavarjuk a narancs levét és belereszeljük a narancs héját.
- Szilikonos formába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőbe dugjuk. 15-20 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
- Amíg hűl, elkészítjük a mascarponekrémet: a mascarponét kikeverjük a porcukorral, a narancsvirágvízzel, belefacsarjuk a narancs levét és belereszeljük a héját.
- A díszítéshez a csoki felét gőz felett felolvasztjuk. Belekockázzuk a vajat, beletesszük a kakaót és a tejszínt. Ha az összeolvadt, beletesszük a csoki másik felét, levesszük a tűzről, és alaposan elkeverjük.
- Beletesszük a csokit az adagolóba, és a sablonok alapján megrajzoljuk a kívánt formát. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
- A brownie-t felkockázzuk, a tetejére kanalazzuk a krémet, és ráültetjük a díszt.
A receptet itt tudod elmenteni >>
A Decomat – dekorációs készletről még több infót a NoSalty webshopon találsz >>