Légy te a sütikirály!

Senki nem születik úgy, hogy csak úgy zsigerből össze tudjon dobni egy tortát, vagy mutatósabb süteményt. Egy kis trükkel azonban a legegyszerűbb sütiből is csodás újdonságot varázsolhatunk!

{ GALÉRIA = title:Narancsos%20brownie%20citrusos%20mascarponekr%C3%A9mmel%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 }

Természetesen olyan is van, hogy valaki nagyon is ért a sütikhez, de idő vagy kedv hiányában semmi extrával nem tud előrukkolni – pedig a vendégség vagy összejövetel vészesen közeleg. Ilyenkor jön jól egy olyan trükkös kis segítő a konyhában, mint a Lékué Decomat dekorációs készlete, amelynek segítségével bárki sztárcukrásszá válhat pillanatok alatt. Az átlátszó szilikonlap, sablondíszek és a Decopen dekorációs eszközt tartalmazó szett segítségével nincs más dolgunk, csak ízlésünknek megfelelő csokit melegíteni, beletölteni a szerkezetbe, a sablonra tetszőleges csokiformákat rajzolni, majd hűtőben pár óra alatt megszilárdítani. A kapott formákkal innentől kezdve dekorálhatunk bármit, ami a sütőnkből kikerül! A legegyszerűbb, kezdők által is könnyen elkészíthető muffin vagy cupcake is különleges lesz, de ideális pohárkrémekhez, pudingokhoz, fagyikhoz, és egy profi torta látványát is nagyon megdobják ezek a kis csokidíszek. Próbáld ki, és meglátod, mától te leszel a sütikirály!

Narancsos brownie citrusos mascarponekrémmel

Hozzávalók

A tésztához:

  • 150 g magas kakaótartalmú csokoládé
  • 160 g vaj
  • 330 g cukor
  • fél rúd vanília
  • 120 g liszt
  • 45 g kakaópor
  • 3 tojás
  • fél narancs leve és héja

A krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 1 ek. narancsvirágvíz
  • fél narancs leve és héja

A díszítéshez:

  • 50 g étcsokoládé
  • 3 ek. vaj
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 ek. tejszín

Elkészítés

  1. A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliát és a kakaót.
  3. A vajat és a csokoládét összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk az előző keverékhez. Belecsavarjuk a narancs levét és belereszeljük a narancs héját.
  4. Szilikonos formába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőbe dugjuk. 15-20 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Amíg hűl, elkészítjük a mascarponekrémet: a mascarponét kikeverjük a porcukorral, a narancsvirágvízzel, belefacsarjuk a narancs levét és belereszeljük a héját.
  6. A díszítéshez a csoki felét gőz felett felolvasztjuk. Belekockázzuk a vajat, beletesszük a kakaót és a tejszínt. Ha az összeolvadt, beletesszük a csoki másik felét, levesszük a tűzről, és alaposan elkeverjük.
  7. Beletesszük a csokit az adagolóba, és a sablonok alapján megrajzoljuk a kívánt formát. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
  8. A brownie-t felkockázzuk, a tetejére kanalazzuk a krémet, és ráültetjük a díszt.

A receptet itt tudod elmenteni >>

A Decomat – dekorációs készletről még több infót a NoSalty webshopon találsz >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...