Légy a konyhád sztárséfje a budapesti éttermek különleges DIY dobozaival!

Mi lenne, ha nemcsak megrendelnéd kedvenc fogásod a kedvenc éttermedből, hanem akár te magad is elkészíthetnéd? A DIY a gasztronómiát is meghódította! (x)

A pszichológiában IKEA-hatásnak nevezik azt a jelenséget, amikor az emberek sokkal jobban értékelik a saját kezükkel készített dolgokat. Bár a svéd bútorgyártó termékeinek összeszerelése nem tartozik a legkedveltebb kreatív elfoglaltságok közé, a do-it-yourself mozgalmaaz egész világot meghódította, népszerűsége töretlen. A szigorú kijárási korlátozások idején a rengeteg újszülött kovászmester és hobbipék bebizonyította, a magyarokba is szorult egy jó nagy adag kreativitás és hajlandóság. A gasztronómiai DIY azonban nem állt meg a kenyérsütésnél, és több étterem is saját csináld magad dobozokkal rukkolt elő, amelyek lényege, hogy a vendég a Wolt alkalmazásán keresztül házhoz rendeli a kimért alapanyagokat és az 'összeszerelési útmutatót’. Így nem kell bajlódni a hozzávalók beszerzésével vagy az előkészületekkel, csak a főzés örömére lehet koncentrálni. Tarthatsz hamburgervacsorát vagy olaszos estét, de ha épp egy kis ázsiaira fájna a fogad, a Wolton azt is házhoz rendelheted.

Zing Burger

Egyre több helyen lehet már a Zing egységeivel találkozni Budapesten és országszerte, a következő hamburgerező pedig a te konyhában nyílik. A tulajdonosok már régóta dédelgetett álma volt a 'meal kit', azaz hogy az éttermekben megszokott ételeket a vendégek akár maguk is elkészíthessék otthon, a sors pedig úgy hozta, hogy megérett az idő a megvalósításra. Minthogy közeleg a grillszezon, ez kifejezetten örvendetes hír, hiszen az előre összekészített és bepácolt, sütésre váró, kizárólag hazai marha- és csirkehúsok garantáltan megdobják majd a kerti partid hangulatát. Emellett a Zingnél megszokott hamburgereket is újraalkothatod otthon, Angus marhahúspogácsából, magyar gazdaságokból beszerzett friss zöldségekkel, sajtokkal és frissen sült hamburgerzsemlével. A szettek összeállítása mindenkinek az ízlésére van bízva, az elkészítésben pedig a pontos útmutatók nyújtanak segítséget.

Biang Bistro

Wang mester újraírta a kínai konyháról alkotott fogalmainkat, nem túlzás azt mondani, hogy az ázsiai konyha budapesti felfutásának egyik katalizátora volt. Számos étterem fűződik a nevéhez városszerte, most pedig téged is megtanít csirkés sült tésztát készíteni! Ehhez csak meg kell rendelned az alapanyagokat tartalmazó dobozt a Wolton, majd bekapcsolni a YouTube-ot, és leutánozni a Wang mester által bemutatott mozdulatokat. Ha minden jól megy, a végére egy autentikus kínai fogást kapsz, amiről elmondhatod, hogy te magad készítetted!

Trattoria Pomo D'oro

A Pomo D'oróba ellátogatni mindig olyan kicsit, mint kiruccanni Olaszországba, mindent áthat a mediterrán élet- és ételszeretet. Szerencsére a korlátozások lazításával már helyben is lehet fogyasztani az étteremben, de ha már itt a nyár és a grillezés, otthon a barátokkal miért kellene lemondanod erről az élményről? A Pomo D'oro házhoz rendelhető négyfős grillcsomagja igazi bőségtál, van benne például Angus hátszínszelet, új-zélandi bárányborda, olasz házi kolbász, valamint rengeteg zöldség, illetve a mártásokkal sem kell bíbelődni, mert érkezik rubra, vagyis sültpaprikás zöldségszósz és borsmártás is a dobozban.

Hummusbar

Imádod a kis falafelgolyók ropogós kérgét? Egyszerűnek tűnik a recept, mégsem mertél még kísérletezni vele? A Hummusbar most minden kezdő falafelkészítőnek segít. A Wolton elérhető Hummusbar DELI-ből megrendelheted a nyers falafelt, így az ízek biztosan a helyükön lesznek, neked már csak a golyókat kell megformáznod és kisütnöd. Emellett küldenek nyers shakshukát, hozzá a már megszokott mártást, hummuszt, labanét, tehinát, így némi előkészítéssel, de saját magad kreálhatod meg az ismert finomságokat.

Pasta.

A tökéletes étel home office-ban? Egyértelműen a tészta – gyorsan elkészül és laktató. De kellene rá valami szósz, és persze az sem mindegy, milyen alapot használsz. Ha biztosra akarsz menni, akkor irány a Pasta. virtuális kamrája a Wolton! Pakold be a friss tésztákat és szószokat a kosaradba, majd nyomj a rendelés gombra. Amikor pedig megéhezel, két e-mail között tedd fel egy-két percre főni a tésztát, majd öntsd nyakon a szósszal, és tádádám, kész is a gyors ebéd.

Bestia

A Bestia a DIY terén sem hazudtolja meg önmagát, és a húsimádók legnagyobb örömére olyan steakeket szállítanak a küszöbödig, mint amit alapesetben a legjobb éttermekben szolgálnak fel. A New York Strip, Uruguay Bélszín vagy Ausztrál Black Angus Rib vákumcsomagolva, vajjal, zöldfűszerrel, maldon sóval, fokhagymával, zöldborsmártással érkezik. Ezek a húsok különleges bánásmódot igényelnek, ezért az elkészítésénél sem engedik el a kezed, hanem videóban mutatják meg a mikéntjét a sikerélmény érdekében.

Rendelj DIY csomagokat a Wolton!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...