A legütősebb sajtos szendvicsek 5 fő csoportja

Ha szendvicset ennél, és imádod a sajtot, segítünk kicsit ötletelni, milyen sokféle variációból válogathatsz. 5 csoportra osztottuk őket, nézd! (x)

Mi, magyarok szendvicset a nap bármelyik szakában szívesen fogyasztunk, legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, otthon vagy akár útközben. A megszokott, már-már unalmasnak számító szendvicsek is új értelmet nyerhetnek, ha korábban megszokott sajtunk helyett kipróbálunk egy minőségi holland sajtot. A választék széles, így minden bizonnyal mindenki megtalálhatja a maga ízlésének megfelelő fajtát: legyen szó akár egy semleges ízvilágú lágy gouda vagy edámi sajtról, egy diós, édeskés ízvilágú maasdam sajtról, vagy esetleg egy bükkfán füstölt sajtról. Tehát, ha Te is imádod a sajtot, és szendvicset ennél, segítünk kicsit ötletelni, milyen sokféle variációból válogathatsz.

5 csoportra osztottuk őket, nézd!

1. Hideg szendvicsek – nagyon sok sajttal

Alapjuk lehet bármilyen péksütemény, a feltéteknek, formáknak pedig szintén csak saját képzeleted szabhat határt. A feltéteknél érdemes végiggondolni, hogy melyik mennyire karakteres, ennek tükrében célszerű sajtot választani. Amennyiben egy enyhébb ízvilágú sajtra vágysz, egy holland gouda vagy edámi biztosan nem okoz csalódást. Azonban nem kell félni a karakteresebb sajtoktól sem, ugyanis például a Frico kecskesajt jellegzetes aromájú, mégis lágy és enyhe ízű.

Cubano

Amerika egyik kevésbé ismert, de nem kevéssé finom szendvicse. Recept Roi Choi Los Angeles-i séf nyomán.

2. Klasszikus melegszendvicsek

A hagyományos „nyitott” melegszendvicsek – menjen rájuk minden, amit szeretsz, és irány a sütő/melegszendvicssütő! Sajtok közül érdemes olyat választani, ami könnyen olvad, mint például a gouda, de ha ezt tovább szeretnéd fokozni, akkor ne hagyd ki a Frico Mimolette sajtot. Narancsos színének köszönhetően a gyerekeknél biztosan sikert arat.

Frico-tipp:

Tudtad, hogy a sajt ízei jobban kijönnek szobahőmérsékleten pár perc levegőzés után? Ezért érdemes már fogyasztás előtt picivel kivenni azt a hűtőből! További Frico-tippeket itt találsz!

3. Préselt melegszendvicsek

Nyomd össze szendvicssütőddel, hadd süljön össze minden egyes hozzávaló!Nem akarsz kockáztatni? Az imádott melegszendvicsedet még tovább lehet javítani egy jó minőségű holland sajttal, válassz például goudát vagy maasdamot. Mind a kettő rendkívül olvadékony sajt. Előbbi viszonylag semlegesebb, utóbbi édeskés, dióra hajazó ízvilággal rendelkezik.

Mexikói melegszendvics

A melegszendvicseket mindenki szereti, még a vegák is. Evvel az egyszerűen összeállítható és íncsiklandóan finom, húsmentes recepttel szeretnék nekik kedveskedni. Természetesen a ...

4. Serpenyős illetve sütős szendvicsek

Szuper megoldás, ha nincs melegszendvicssütőd, ha serpenyőben préselt vagy sütős változatokat választasz. Ha igazán különleges ízvilágú szendvicset szeretnél, érdemes eredeti bükkfán füstölt sajtot választani, ugyanis annak íze nemcsak jellegzetes, hanem nagyon kellemes is.

5. Vega szendvicsek

Ki mondta, hogy a leglaktatóbb, nyúlósabb, kiadósabb szendvicsekbe kötelező a hús?A 100% kecsketejből készült Frico Chevrette kecskesajt ideális vegetáriánus, vagy szimplán húsmentes ételek készítéséhez. Különlegessége már a fehér színében is tükröződik, íze pedig lágy és enyhe.

Sült töltött tortilla

Szeretem ezeket az ötletes és egyszerű ételeket, mivel három gyerkőc anyukája vagyok, akik állandóan éhesek, mindig kell, hogy legyen valami a tarsolyomban. :). Azért nem írtam, milyen ...

Még több Frico-terméket itt találsz!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...