A legolcsóbb téli vitaminforrás

Jó, savanyított káposzta! A jobb sorsra érdemes vitaminbomba az egyik legolcsóbb alapanyag főzéshez és simán felveszi a versenyt bármilyen vitamintablettával is!

Toros káposzta

A toros káposztát hagyományosan disznóöléskor készítjük, amint a neve is mutatja. (Reggel készül a sült vér, délben a frissen sült pecsenye, délutánra kisül a töpörtyű, ...

A savanyú káposzta az immunrendszerünk egyik legjobb barátja! Télen, amikor a színtelen-szagtalan zöldségek között válogathatunk csak, valódi megváltás egy tál savanyú káposzta, akár magában nyersen vagy valamilyen ételként elkészítve. Persze akkor jársz a legjobban, ha hőkezelés nélkül tankolsz fel káposztával, de nem lehet mindig nyersen szemezgetni... meg egyeseknek emésztési problémákat is okoz. Az biztos, hogy kiváló antioxidáns, bizonyítottan rákmegelőző, segíti az emésztést és télen nem elhanyagolható C-vitamin-forrásunk. Az erjesztéssel tartósított téli csemege savanyúságok, egytálételek kedvelt alapanyaga.

Frissensült-kalauz: vadászszelet >>

{ GALÉRIA = title:T%C3%B6ltve%2C%20levesk%C3%A9nt...%20tuti%20receptek%20savany%C3%BA%20k%C3%A1poszt%C3%A1ra!, 0,1,2,3,4,5,6 }

Levesként, székelykáposztaként legismertebb a savanyú káposzta felhasználási módja, itt Közép-Kelet-Európában különösen kedveljük a belőle készült ételeket, mondhatni jellegzetes fogások készülnek belőle. Sokan esküsznek rá, hogy felhasználás előtt a túlságosan savanyú káposztát jó hideg vízzel átmosni, mások ezt inkább kihagyják, mondván, elvész a káposzta eredeti íze. Akárhogyan is, kis adaggal nem érdemes kezdeni, jó hatvan dekával viszont már igen, mert biztosak lehetünk benne, hogy pillanatok kérdése és hűlt helyét találjuk a káposztás finomságoknak.

Önételrajz – Kulka János szakácskönyve >>

Gombócos töltött kel

A férjem hozott egy dohos, piszkos kis receptes füzetet, és annyira erős szaga volt, hogy kitettem szellőzni. Aztán behoztam és belenéztem. Tetszettek a benne lévő receptek. A  ...

Töltött káposzta 8. - kapros

Egy receptújságban találtam több, mint 10 éve. Az eredeti szerint fél óra főzés után száraz dunsztba bugyoláljuk, és kb. még 30 perc múlva puha lesz, és elkészül. Ezt akkor én is ...

Hagyományosan használunk az ilyen ételekhez valamilyen füstölt húst, legyen az kolbász, szalonna, tagadhatatlan, hogy bármelyik nagyon izgalmassá teszi a savanykás ételeket. Kefírt is ajánlanak sokan a tálalásához, ha ez sok lenne a jóból, akkor maradjunk a tejfölnél. Töltött, rakott káposzta, korhelyleves – ezek a legnépszerűbbek, de összeválogattunk pár újító receptet is, hogy legyen ötlet az újdonságokhoz is!

A csirke 5 árnyalata >>

A rovat korábbi cikkeiért kattints ide >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...