6 séfet kérdeztek, melyik olaj a legjobb a sütéshez: ugyanazt válaszolták

A szupermarketek és delikátboltok útvesztőiben könnyen el lehet veszni, ha a legjobb olajat keressük a sütéshez. Most 6 séf mondja meg a tutit: egy általunk kevésbé ismert, de annál előnyösebb élettani hatású növényi olaj az ő választásuk.

Napraforgóolaj, repceolaj, olívaolaj, szójababolaj, földimogyoróolaj, kukoricaolaj és még sorolhatnánk. De vajon melyik az az olaj, ami a legjobb a sütéshez? 6 séfet kérdeztek meg, a válaszuk megegyezett.

Olajok
6 séfet megkérdeztek, mely olaj a legjobb a sütéshez: ugyanazt válaszolták

Az avokádóolaj vitte a prímet

Mindegyik séf az avokádóolaj mellett tette le a voksát.

Cezar Zapata séf szerint az avokádóolaj azért remek választás, mert 270 fokon sem ég meg, emellett semleges ízű, selymes textúrájú, és egyenletes barnulást biztosít.

Avokádókrém

Imádjuk a villámgyors, egészséges mártogatósokat, ez a fantasztikus, ízekben tobzódó avokádókrém pedig a legnagyobb libling, bármelyik nap tudnánk enni! Tunkolhatjátok tortillával ...

Villámgyors nachos és guacamole

Ha nincs kedvetek sokat pepecselni a konyhában, de kellene valami klassz nassolós vacsi az esti filmnézés vagy sorozatozás mellé, akkor próbáljátok ki ezt a villámgyors nachost! Pikk-pakk ...

Zöldséges buddha bowl

Januárban sokan átállnak az egészségesebb étkezésre, a nehéz ételekkel teli december után. Most hoztunk egy szuper színes, nagyon finom és roppant egyszerű receptet, ami ráadásul ...

Az avokádóolaj azért is remek, mert tele van egészséges zsírokkal, antioxidánsokkal és vitaminokkal, köztük A- , B3- , D- , E- és K-vitaminnal. Emiatt a bőröd és hajad is hálás lesz.

Az avokádóolaj hidegen sajtolással készül, amely során nem használnak magas hőmérsékletet, hiszen ez rossz hatással lenne értékes összetevőire, valamint nem kerül hozzá semmilyen adalékanyag. Jól passzol mártásokba, szószokba, majonézekbe.

Magas füstpontja miatt pedig halak, garnélarák, zöldségek (rövidebb idejű sütésére) és wokban készített ételek készítéséhez is alkalmas.

Az avokádóolaj szuperképessége még, hogy gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is van, sőt, természetes fényvédő, és segít a sejtek regenerációjában is.

Források: 1., 2.


Még több életmódcikk:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!