Legjobb nokedlikészítési praktikáink

A Konyhafőnök Junior mai adásában a kis versenyzők halpaprikást készítettek nokedlivel. De vajon mitől lesz puha, mitől nem ragad a galuska? Most megmutatjuk!

Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.

Mindannyiunk gyermekkori kedvence a Nagyi nokedlije. Végigkíséri életünk – kicsinek csak szafttal ízesítjük, de minél nagyobbak leszünk, annál több pörköltet pakolunk mellé. Tojással egybesütve esszük, hozzá pedig hatalmas nagy fej ecetes-sós-cukros öntetben áztatott friss zöldsaláta leveleit rágcsáljuk. Aztán eljön az idő, hogy magunk is nekiesünk a nokedligyártásnak. De jó lett volna megkérdezni Nagyit, hogyan főzött olyan tökéletes, apró, ízes darabokat ...erre már nem biztos, hogy kapunk választ. De soha sem késő, mi most segítünk. Legjobb praktikáinkat megosztjuk veletek!

Ezeket olvastad már?

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...