Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
Mindannyiunk gyermekkori kedvence a Nagyi nokedlije. Végigkíséri életünk – kicsinek csak szafttal ízesítjük, de minél nagyobbak leszünk, annál több pörköltet pakolunk mellé. Tojással egybesütve esszük, hozzá pedig hatalmas nagy fej ecetes-sós-cukros öntetben áztatott friss zöldsaláta leveleit rágcsáljuk. Aztán eljön az idő, hogy magunk is nekiesünk a nokedligyártásnak. De jó lett volna megkérdezni Nagyit, hogyan főzött olyan tökéletes, apró, ízes darabokat ...erre már nem biztos, hogy kapunk választ. De soha sem késő, mi most segítünk. Legjobb praktikáinkat megosztjuk veletek!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!