A legjobb lecsó

Túl vagyunk az első megmérettetésen, szombaton Esztáron jártunk és megkóstoltuk a lecsók legjavát, amit a versenyzők saját, jól bevált receptjeik alapján készítettek el.

Szombat reggel ízHuszárral és Livivel útra keltünk és meg sem álltunk a II. Esztári Lecsófesztiválig. Azért az nem a szomszédban van ám! Debrecenig is eltart az út akár három órát is Lipóciából, Budapest XIII. kerületéből. Onnan pedig még egy kicsit tovább kell autózni szépen, toronyiránt. Odaérve már volt is helye az ebédnek, de tudtuk, pánikra semmi ok. Ha mást nem, lecsót biztosan kapunk. Az nekünk pedig éppen elég. És hogy miért mentünk lecsóért pont oda? Annak igen egyszerű oka van. A Prímagáz receptversenyének első helyszínéül Esztárt választotta, hogy megmérettesse hazánk lecsóit. Mi pedig zsűriztünk.

Minden világos, semmi keveredés-kavarodás

A falu főutcáján akkor már hömpölygő tömeg vonult, jobbról-balról árusok kínálták portékáikat, kicsit messzebb a színpadról pedig csak úgy szállt a faforgács. Akkor éppen a favágók mutatták be tudományukat, mielőtt átadták volna a helyszínt a többi fellépőnek. Rajtuk kívül mindenki más tánccal és zenével igyekezett szórakoztatni a közönséget, de bevallom, nekem ez a rendhagyó előadás is tetszett. Igazi fesztiválhangulat volt, pont olyan, mint amilyennek ilyenkor lennie kell. Ennek ellenére nem volt nehéz megtalálni a Prímagáz sátrát sem abban nagy forgatagban. Olyan jó illatok terjengtek abból az irányból, hogy elég volt csupán az orrunkra bízni magunkat.

Pont amilyennek lennie kell, vásárfia nélkül nem marad senki

A versenyzők az utolsó kavarásokkal voltak elfoglalva, igaz, akadt olyan is, aki ekkor már vidáman poharazgatott a csapat többi tagjával, és a fedő már rég rákerült a lábasra, azzal a lecsó készen is volt, már csak a bírákra várt.

Ekkor még nem sejtették, hogy mi lesz a vége

A hangulat egyre csak fokozódott, úgy éreztük, épp ideje van a zsűrizésnek. Még tettünk egy utolsó kört, megnéztük, ki miben főzött. Ebben is pont annyira voltak eltérőek, mint ízekben. Bogrács, cserépedény, lábas. Mindenki a magáéra esküdött, és ez így volt jó.

A zsűrit elnézve, ők pedig már igen

A verseny szoros volt, de abban mindenki egyetértett, hogy rossz lecsót nem kóstoltunk. Hamar megszületett a győztes. A legtöbb pontot Gy.Zsuzsi szakácsunk tojásos lecsója virslivel kapta, és ezzel övé lett Esztár legjobb lecsója, vagyis a Prímagáz receptverseny győztesének járó első helyezés.

És tényleg, Gy.Zsuzsi a győztes!

Szívből gratulálunk!

A receptet itt tölthetitek le >>>

A következő állomás Szeged lesz, a Tiszai Halfesztivál, ahol halételeket versenyeztetünk. Aki teheti, az látogasson el szombaton, szeptember 7-én a Tisza partjára, mert garantáltan jó élményekben lesz része.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

Érkezik az omlós, lekvárral pufira töltött hókifli, minden ünnep kedvence

A hókifli bármilyen alkalomra megfelelő választás, porcukorral bevont külseje miatt azonban karácsonykor jön el igazán az ideje. Szinte elképzelhetetlen nélküle az ünnepi asztal, még a legkritikusabb vendéget is egyből elvarázsolja. A hókifli készítése egyszerű, így bárki nekiláthat, aki egy kis ünnepi hangulatot szeretne csempészni az otthonába. Ezúttal viszont lekvárral is megtöltöttük!

Kristyán Fanni

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...