A legjobb hámozópraktikák együtt!

Írtunk már nem keveset arról, mit hogy kéne hámoznod, hogy a rutinod praktikusabb, viccesebb, gyorsabb legyen. Most mindez egy helyen!

1. Narancs, mandarin

Két vége levág, picit bemetsz, és hernyószerűen kinyit. A legjobb.

2. Ananász

Vágd félbe a hámozatlan gyümölcsöt hosszában (még a szár+levél is maradhat). Aztán a két felet újra félbe hosszában - negyedeket kapsz. Alulról válaszd le egy késsel a húst a héjról, szeleteld be, és tologasd jobbra-balra a felvágott darabkákat - annyira jól néz ki!

3. Kiwi

Vágd le a két végét, egy evőkanállal nyúlj be, majd válaszd le a húst a héjtól körben. Egyszerű!

Még egy trükk!

Hámozz főttkrumplit nagyon trükkösen!

4. Alma

Vagdosd be a képen látható módon cikkelyekre, majd tegyél rá egy vastagabb befőttesgumit. Így bárhova magaddal viheted, és akár a buszon is haraphatod a cikkelyeket!

5. Kókuszdió

A kókuszdió videón is látható 3 kis fekete mélyedéséből az egyiken kezdjünk el lukat fúrni egy csavarhúzóval és egy kalapáccsal. Itt könnyebb lukat ejteni: öntsük ki belőle a kókuszvizet. Ezután pedig rakjuk be a mikróba (!) magas hőfokon 30 mpre, így megpuhul, és ha ezután csapunk rá egy keményet, darabjaira hullik.

6. Koktélparadicsom

A szupertrükk: pakoljuk őket egy lapostányérra egészben jó szorosan, tegyünk a tetejükre még egy lapostányért, fogjuk össze a kettőt, majd egy nagy és éles késsel nyiszatoljuk őket félbe!

(cikkforrás: huffingtonpost, címlapfotó: Flickr/World Bank Photo Collection)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...