A tavalyi kezdeményezés után idén a Dürer Kertben kerül megrendezésre a Food Truck Show. Az esemény első napján Vad-Horváth Zoltán mesélt a kezdeményezés okáról. Hazánkban bár nem ismeretlen a "büféskocsi" fogalma, sokaknak a balatoni lángosos vagy a margitszigeti főtt kukoricás jut eszébe róla, holott a műfaj Amerikában és Nyugat-Európában régóta hódít.
Az 8-10 négyzetméteres teherautókba, buszokba igazított konyhák éttermi színvonalat képviselnek, és igazi üde színfoltok lehetnének a városban, hiszen ételeik tökéletesek akár munkahelyi ebéd alternatívának, akár gyors vacsinak a városban. A jogszabályok miatt azonban sokszor nehézségekbe ütköznek a tulajdonosok, hiába felel meg guruló éttermük az ÁNTSZ összes szabályának, nem állhatnak meg akárhol, így minket sem érhet olyan kellemes meglepetés, hogy kedvenc hamburgeresünk vagy piadinásunk épp a mi munkahelyünk mellett vert tábort ebédidőben.
Ahogy a Zing Burger megálmodója, Csanda Eszter kifejtette, azért lenne fontos, hogy a food truck-ok szabadon mozoghassanak a városban, hogy mindenki stabil minőséget tudjon kínálni - amíg ugyanis csak a fesztiválokon van lehetőségük megmutatkozni, addig nagyon nehéz egy komolyan képzett csapatot fenntartani, akik a maximumot tudják nyújtani.
A Food Truck show fő célja, hogy minél többen megismerjék ezeket a guruló éttermeket - ha többen keresik őket, előbb-utóbb szabadon gurulhatnak az utakon.
A látogatók arról is szavazhatnak, hogy melyik lesz az év Food Truck-ja.
Ha kedved támadt kóstolgatni, itt találsz több infót az eseményről >>