A legjobb fogás másnapra

A legjobb, ha már előző este összeállítod és beteszed a hűtőbe, másnap pedig csak be kell tolnod a sütőbe és kész is ez a csodás göngyölt malacsült!

Az újévi népszokások igen pontos utasításokat adnak, legalábbis azt illetően, hogy mit és mit nem tanácsos az év első napján enni. Amit a legtöbben betartunk, az a lencsézés, bár nem feltétlenül a babonától való félelem miatt, inkább már hozzászoktunk, hogy ilyenkor ez dukál, mint karácsonykor a halászlé. Azt viszont már kevesebben veszik számba, hogy szilveszter másnapján óva intenek minket a baromfihústól, mert „elkaparja” a szerencsénket. Sokkal jobban járunk viszont, ha malac kerül a tányérra, hiszen ő kitúrja nekünk a jóságot.

Porchetta diós pestóval recept

Az én újévi étkezési szokásaimat ennek ellenére leginkább az befolyásolja, hogy miként töltöttem a szilveszter estét. Előfordult már, hogy beáztattam ugyan a lencsét, de az átmulatott éjszaka után még másnap is áztattam, helyette pedig az alvást, és a hűtő tartalmából összeállítható tetszőleges szendvicset választottam. Gondolom más is járt már így, viszont ezzel a recepttel mindez nem történhet meg! Hogy miért? Mert annak ellenére, hogy elképesztően látványos, legalább ugyanilyen egyszerű és gyors is. A legjobb, ha előző nap beízesítjük, megkenjük a húst, és feltekerve érleljük a hűtőben, amíg mi a tűzijátékot durrogtatjuk, következő nap pedig csak annyi dolgunk van, hogy betoljuk a sütőbe. A ráadás az, hogy nemcsak frissen sülve, de hidegen, vékonyra szeletelve is isteni!

Tipp

Ha nem kaptunk szép nagy darab bőrös császárhúst, akkor vegyünk bőrös oldalast, és kérjük meg a hentest, vagy csontozzuk ki mi magunk.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...