Kiderült, mi lett az év legjobb balatoni strandétele

Idén immáron hetedik alkalommal kereste a Balatoni Kör az év legjobb balatoni strandételét. A nyertes fogásért ezúttal Balatonfenyvesre kell utaznunk.

A Balatoni Kör idén immáron hetedik éve, hogy meghirdette az Év Strandétele versenyt, melyet ezúttal a balatonfenyvesi Konyhám répa-dog névre keresztelt fogása nyert meg. A gasztronómiai szakújságírókból álló testület az év strandétele mellett az Év Felfedezettjének járó elismerést a balatonvilágosi Tarow bisztró vegán bundáskenyerének ítélte oda - írja a Sokszínű Vidék.

A nyertes répa-dog (forrás: Balatoni Kör)

A zsűrihez idén egy jól ismert új tag is csatlakozott Bíró Lajos személyében, a döntőbe jutott hét étel közül pedig kedden hirdette ki a döntőbizottság a nyertes fogásokat.

Kardos Gábor, a verseny ötletgazdája kiemelte, hogy minden eddiginél erősebb mezőny az idei, ami jelzi, hogy sok helyen már évről évre nagyon tudatosan készülnek a versenyre. Pont ez volt az egyik alapvető cél, hogy a strandbüfék minőségi versengését erősítse a díj. A hét döntősből öt étel vegetáriánus volt, a Tarow bundáskenyere pedig teljesen vegán, így abszolút egyértelmű, hogy mi az idei trend a strandgasztronómiában.

A Balatoni Kör versenye már a kezdetektől fogva azt a célt tűzte magának, hogy a megszokott, egészségtelen és nehezen emészthető strandételek helyett az egészségesebb ételeket népszerűsítse az emberek körében. Egyre több olyan balatoni strandkonyha van, amely követi az egészséges életmód hirdette trendeket, több vendéglátóhely pedig ételei zöméhez a régió helyben termesztett, friss és minőségi alapanyagait használja fel.

A Tarow bisztró vegán bundáskenyere

A szerdai díjátadót ezúttal a fövényesi Kalóz strandbisztróban rendezték meg, hét évvel ezelőtt ez a vendéglátóhely kapta meg a Balatoni Kör - az Év strandételének első díjat. Az idei nyertes, a balatonfenyvesi Konyhám már korábban is nyert díjat a Gofcsi nevű gofrisütőben készített tócsnijával. A Konyhám ételeit Szikra Gabriella álmodta meg, kinek neve sokaknak ismerős lehet a Séfek séfe című televíziós műsorból.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...