Fagyasztott banán görögjoghurttal. Hű, na ez aztán kreatív, ennek aztán van helye egy receptoldalon - gondoltam magamban jó sznob módjára, mikor inspirációt gyűjtve beleakadtam ebbe a receptbe. Ha nem kókadozik három erősen megfáradt banán a gyümölcskosaramban, és nem vagyok túl lusta ahhoz, hogy banánkenyeret - mi mást - készítsek belőle, valószínűleg soha nem akadok rá életem legjobb banánfagyijának vagy fagyasztott joghurtjának a receptjére. Azt, hogy minek is nevezzem, még mindig nem találtam ki, ha gondoljátok, beszállhattok a buliba, mindenesetre én most megkövetem a recept alkotóját - 3 perc munkával ilyen finom desszertet még nem ettem.
A dologban semmi különleges nincs, egy egyszerű banánturmix mintájára épül, csak itt a tej helyett krémes görög joghurttal dolgozunk, a banánt meg lefagyasztjuk előtte. Ha ezt a lépést kihagyjuk, egy jelentős gasztronómiai pluszfaktortól fosztjuk meg magunkat, szóval inkább adjuk meg neki azt a háromnegyed órát! Utána pedig kedvünkre feldobhatjuk bármivel - én most egy kanál mézet meg egy kis mandulapálcikát adtam hozzá, de a csokireszeléktől a karamellönteten át más gyümölcsökig minden jól áll neki.
És lehet, hogy éppen nincs fagyiszezon, de akkor is nagyon jól jön, ha fel akarunk dobni valamilyen tömör csokis sütit. Ha legközelebb egy ragacsos brownie-t készítek, biztosan odateszem az asztalra ezt a hideg banánkrémet - tökéletesen illik a még langyos csokis süteményhez ez a krémes, majdnem habos hideg kísérő.