A leggyorsabb sajtos-cukkinis tortellini

Életem legrohanósabb hosszú hétvégéjének története egy őrült olasz lánnyal, 8 vonattal, 3000 eurós tartozással és egy cukkinis tortellinivel.

Az egész történet jó hat éve, Németországban indult. Az ösztöndíjam utolsó hónapját töltöttem, tombolt a nyár, amikor kedvenc olasz barátnőm, Marta, megkérdezte, nincs-e kedvem vele hazamenni Olaszországba egy hosszú hétvégére. Hogy valami papírt kellett elhoznia, vagy csak hirtelen honvágya támadt, nem tudom, de azonnal igent mondtam - naná, volt egy kis vinotékájuk Marche régióban, egy icipici középkori faluban a hegyek között, meg különben is, ki ne akarna egy őrült olasz tyúkkal végigszaladni Olaszországon két nap alatt? Volt egy fontos prezentációm az egyetemen hétfőn, pontban délben, de megnéztük a vonatokat, két órával a jelenésem előtt értem (volna) haza Bayreuthba.

Penne San Giovanni

A prezentációt elkészítettem, kinyomtattam, áttanulmányoztam, bepakoltam a hátizsákomat, és csütörtök délután nekivágtam életem legbalhésabb hétvégéjének. Azzal kezdődött, hogy a vonatunk Münchentől 50 km-re egy állomáson megállt. Volt még két óránk a bolognai vonat indulásáig, de ahogy teltek a negyed órák, egyre jobban nyugtalankodtam - az olaszok olyat nem szoktak - , különösen, hogy senki nem tudta miért állunk. Gondoltam, leszállok, és veszek valamit enni, mert lehet hogy a szép Marche helyett ebben a bajor kisvárosban töltjük a hétvégét. Marta is leszállt egy cigire, cuccot persze okosan a vonaton hagytuk, nem nagyon volt értékünk. Én mezítláb csattogtam végig az állomáson - most hippik vagyunk, vagy nem? - , Martát meg azzal hagytam ott, hogy ha a vonat indulna, állítsa meg, 2 perc múlva itt vagyok. Jó, lehet, hogy a végén 3 perc volt, de arra értem vissza a peronra, a vonat döcög ki az állomásról, és a döbbent Marta szájában a cigivel hápog, hogy hát ez elindult.

A sajtos-cukkinis tortellini receptjét itt találod

Más választásunk nem volt, azon mezítlábasan elkezdtünk ordítva rohanni a vonat mellett, hogy álljon meg, mi még itt vagyunk. Amúgy nagy csoda, de tényleg megállt. A derék bajoroktól kaptunk egy rosszalló pillantást, de nem nagyon érdekelt minket. A mutatványt fél óra múlva megismételtük, addigra ugyanis beértünk Münchenbe, és pont 3 percünk volt elkapni a bolognai csatlakozást. Igaz, cipő volt rajtunk, de a túrahátizsák nehezítő körülménynek számított. De, még erre vonatra is sikerült felugranunk egy másodperccel azelőtt, hogy megindult volna. Az éjszakát a biciklitárolóban töltöttük, és ennek megfelelően frissen utaztuk végig másnap fél Olaszországot, mire megérkeztünk Penne San Giovanniba. Azt hittem, ott majd szusszanunk egyet, amiből persze nem lett semmi, a következő három napban végigszáguldottunk Gubbio-n, Assisin, Foligno-n és Perugián, hogy aztán vasárnap kora délután holtfáradtan felszálljunk a Bolognába tartó vonatra Anconában.

A sajtos-cukkinis tortellini receptjét itt találod

A terv az volt, hogy majd ott kialusszunk magunkat - csak azt nem kalkuláltuk bele, hogy Bologna után kettővel beszáll a kupénkba négy darab 19 éves amerikai srác, akik érettségi utáni ajándéknak kaptak egy Euro-tripet, és épp az öreg kontinens előnyit élvezik, első körben azt, hogy legálisan vásárolhatnak alkoholt bárhol. Mire Münchenbe értünk, már csillagokat láttam a fáradtságtól, és a java még akkor jött - kiderült, hogy a vonat, amivel az előadásom előtt 2 órával be akartam gördülni, késik egy másfél órát, és én 20 perccel az előadás megkezdése előtt fogok Bayreuthba érkezni. Ez még nem lett volna baj, de ha hozzáadjuk azokat a faktorokat, hogy az állomástól 20 percre laktam busszal egyik irányba, az egyetem 20 percre volt a másik irányba, nem volt nálam a prezentáció, a professzor senkit nem engedett be az óra kezdete után egy perccel, valamint én erre a prezentációra kaptam volna az év végi jegyemet, aminek hiányában vissza kellett volna fizetnem azt az uszkve 3000 eurót, amit az egész évre kaptam, akkor talán érthető, hogy lepergett az életem a szemem előtt.

A sajtos-cukkinis tortellini receptjéért ide kattints

Így aztán őrült telefonálásba kezdtem - először is kerestem egy kedves jó barátot, aki már ébren volt, azt elküldtem a kolesz gondnokához, akivel telefonon leegyeztettem, hogy a mexikói srácot beengedheti a szobámba. Az állomásra érve lóhalálában berohantam az egyetemre, kitéptem a prezentációt Fabian kezéből, aki a terem előtt várt rám, és egy perccel 12 előtt beestem a terembe. Az előadáshoz levettem a túrazsákot, de a hajamban még így is benne volt az ancona-i strand homokja, ahol előző délután még úsztunk egyet. V-alakban elől-hátul csinos izzadságfolt volt a pólómon, és pont úgy néztem ki, mint aki szerda este óta vonatok után szaladt, és rapidban felfedezte Olaszország közepét összesen talán 10 óra alvással.

Mint a Van, aki forrón szereti, csak kevésbé elegáns kiadásban

Mindegy, a jegyet megkaptam, és mire visszavánszorogtam a koliba, ez a villámgyors sajtkrémes-cukkinis tortellinit még összedobtuk Martával, mert akkor lassan 24 órája nem is nagyon ettünk. Ha elkészítem, azóta is minden alkalommal eszembe jut az a hétvége, meg az, hogy ezt a kaját még egy ilyen kaland után is össze lehet dobni percek alatt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...