A leggyorsabb őszi szilvás pite

Rákívántál valami gyors édességre a hosszú hétvégén? Ne is keress tovább - ez a szilvás pite mindenki kedvence lesz, ráadásul nagyon hamar elkészül!

Úgy nem szeretem, mikor a receptek átvernek. Nem arra gondolok, mikor összeollózott, soha ki nem próbált receptekből készült szakácskönyvekből nem tudunk kihozni valamit - aki egy kicsit tud főzni, az egy idő után kiszűri azokat a turpisságokat, amik arra utalnak, hogy ez a recept nem fog működni. Inkább arra, mikor egy recept azt ígéri, hogy gyorsan hozzájutsz a végeredményhez, aztán mégsem. Ha ételről beszélünk - legyen az leves, főzelék, tészta, vagy húsétel - , nagyon bosszantó, ha valaki azt állítja, hogy pik-pakk elkészül, aztán kiderül, hogy mégse. Különösen akkor, ha egy nyúzós hétköznap vacsorára szántuk, és egy éhes sereg köröz körülöttünk a konyhában arra várva, hogy elkészüljön a táp.

A német szilvás lepény receptjéért ide kattints

Ennél már csak az felháborítóbb, mikor a desszerttel csalják meg az embert: "15 perc alatt elkészül" ....aha, csak aztán egy éjszakán át hűtőben kell tartani. Köszi, ha holnap ebédre akarnék desszertet, akkor valószínűleg nem írtam volna be a keresőbe a 'villámgyors' kulcsszót. Hozzáteszem, az is igaz, hogy aki öt perc alatt akar valami édességet magába vinni, az kenjen mogyorókrémet vajas kekszre - mert kb. ez az egyetlen édesség, ami ilyen gyorsan elkészül. Nekem a gyors süti ismérve az, hogy a) az összedolgozás nem vesz igébe 10 percnél többet b) a sütőben nem tölt többet fél óránál c) olyan hozzávalók kellenek hozzá, amik jó eséllyel otthon is megvannak, vagyis a villámgyors sütinkhez jó eséllyel nem kell felöltözni, és elbattyogni a boltig.

A német szilvás süti receptjét itt találod

Ez a szilvás süti pont ilyen - igazi lustálkodós hosszú hétvégére való darab. A németek leghíresebb sütijének, a pflaumkuchennek az egyik változata. Mikor először készítettem, még nagyon kezdő voltam a konyhában, és teljesen biztos voltam benne, hogy valamit nagyon elrontottam - a viszonylag sok szárazanyaghoz ugyanis meglepően kevés krémesítő, nedves hozzávaló jár, így a tészta se nem a jól megszokott, piskóta jellegű folyós állagot, sem a klasszikus nyújtható formát nem veszi fel, inkább valahol a kettő között van, ráadásul a formához képest iszonyú kevésnek tűnik. Aggodalomra semmi ok, ebben az esetben, ha úgy érzitek, valami nem stimmel, akkor tuti, hogy jól dolgoztatok! Én most direkt szilvával csináltam, de almával, körtével vagy bármilyen idénygyümölccsel is jó, ad abszurdum konzerv barack is mehet a tetejére, ha pont csak az van otthon.

A német szilvás lepény receptjét itt találod

Úgyhogy ha valami gyorsra, édesre, nagymamásra vágytok a pihenő második felében, már meg is van a ti receptetek!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...