A leggyorsabb és legolcsóbb karácsonyi fogások max. 60 perc alatt

Megmutatjuk, hogy lehet kevesebb pénzből, gyorsan ünnepi menüt varázsolni, ha sietsz, és a pénztárca is szűkös már. Nyugalom, így is ünnepi lesz a hangulat!

Hidd el, a karácsony kivitelezhető egészen gyors és pénztárca- és idegrendszerkímélő fogásokkal is. Olyan fogásokat válogttunk, amelyek viszonylag olcsó alapanyagokból állnak, és egyenként maximum egy órán belül megvagy velük:

L E V E S

A krémlevesek lesznek a barátaid, mert olcsón, nagyon gyorsan elkészülnek - csak egy botmixerre van szükséged. Válaszd a hagymát, burgonyát, sütőtököt, sárgarépát, zellert!

Burgonyás zellerkrémleves

Úúú, nem vagyok egy nagy leveses..., főleg nem zöldségleveses. Életemben először brokkolikrémlevest ettem. Hmm, nagyon fincsi volt! Azóta letettem a voksom a krémlevesek mellett. Minden ...

H Ú S

A csirkecomb, -combfilé és -mell illetve a karaj és a tarja a viszonylag olcsó húsok közé tartoznak, és egy órán belül elkészülsz velük. Mehet rájuk a karácsonyi ízvilágú narancs, fahéj és szilva, de mustár, tejszín, tejföl, gomba, zöldségek, gyümölcsök is.

Olcsó és gyors csirketippjeink:

Cukkinis csirke

Ez az első receptem, amit a neten közzéteszek, így nagyon izgulok, hogy milyen lesz a fogadtatás! Lányaim javasolták, hogy - a magunk közt cuppinis csirkének becézett - nagy kedvencükkel ...

Olcsó és gyors sertéstippjeink:

Alpesi tarja

Balaton parti étteremben ettem először. nagyon finom volt. Elkértem a receptet, és azóta sokat csináltam, mert nagyon laktató és finom.

Karaj cukkinis bundában sütve

Ha már a fülünkön is a cukkini folyik, akkor minden ételbe csurran egy kevéske. Nem volt ez másképp ezzel a bundás karajjal sem. Mondanom sem kell, hogy nem rontotta el. A husi tökéletesen ...

H A L

A pontyot ajánljuk, mert ő a legolcsóbb karácsonyi hal, alig kell sütni-főzni, így halászlében, de rántva is gyorsan elkészül. A lényeg, hogy jó halasnál vásárolj!

Szezámmagos rántott ponty

Nagyon szeretjük a halat, ezért nálunk nem csak karácsonykor kerül az asztalra. Főleg most, hogy a középső fiam Zoltán szeret horgászni. A szezámmagos panír már bevált nálunk, most a ...

V E G A T I P P E K

Ha vegetáriánusok vagytok, itt a burgonya, a szezonális zöldségek (pl. sütőtök), a cukkini, a gombafélék ideje. Rizottó (kevés parmezánnal, tudjuk, drága), egyben sült zöldségek sajttal, egytálételek, gombócok, zöldségfasírtok is jöhetnek!

Franciasaláta házi majonézzel

Pofonegyszerű saláta, ami valójában az orosz Olivier, más néven orosz hússalátából nőtte ki magát. Házi majonézzel az igazi, és ezzel a robotgépes módszerrel még gyors is!

Sütőtökös rizottó 2.

A Vidék íze című újságban bukkantam rá erre a receptre. Nagyon örülök, hogy kipróbáltam. Egy kicsit "edényigényes" az elkészítése, de megéri a plusz mosogatást.

D E S S Z E R T

Nem kell mák, dió, mascarpone, különleges összetevők, ha szűk a pénztárca. Válaszd a túrót, almát, kakaót, kókuszt, ezek elérhető áron rendelkezésedre állnak! Jöhet pohárkrém vagy süti, de linzer is!

Paleo mákos-kókuszos sütemény

Gondoltam egyet, és összepárosítottam a mákot a kókusszal. Az eredmény nagyon szuper lett, és még liszt sem került bele. Teljesen paleo! Szívből ajánlom az elkészítését!

10 perces linzer

10 perces. 10 perc alatt összeállítható a tészta, 10 perc alatt megsül, 10 perc alatt össze tudjuk ragasztgatni őket, és kb. 10 perc alatt el is tűnik a tálcáról! :) 

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...