Megválasztották a világ legfinomabb élelmiszerét

14 ezer élelmiszer közül választották ki a legjobbat. A nyertes egy igazán különleges vaj lett.

Az élelmiszerek Oscar-díjátadóját, a The Great Taste Awardsot nemrégiben rendezték meg, ahol a legfinomabb élelmiszert is kihirdették. A győztes egy igazán különleges brit vaj lett, ami a Ridiculous No55 Lobster & Crab Butter nevet kapta (szabad fordításban Nevetséges No55 homár- és rákvaj).

A különlegességet a Sublime Butter nevű családi vállalkozás készíti Richmondban, és 95 fontba, azaz körülbelül 40 ezer forintba kerül. 

A csillagászati árú finomságot egyébként vaj, homár, rák, kaviár, citrom és édeskömény teszi különlegessé. Persze mindez még nem volt elég a gyártónak, ugyanis a termék egy extravagáns csomagolást is kapott: limitált példányszámú, speciális tartóban érkezik a megrendelőkhöz, amelyet kézzel készítenek Olaszországban.

Ezt választották meg a világ legfinomabb élelmiszerének

Onnan tudod, hogy egy vaj jó, hogy magában is ennéd, kenyér nélkül

 – mondta az egyik zsűritag, aki szerint a homáros-rákos vaj izgalmas, innovatív termék.

A versenyre idén több mint 14 ezer élelmiszert neveztek a világ 108 országából, és 350 szakember döntött a díjazottakról.

Forrásunk volt.


Még több vaj:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...