Megválasztották a világ legfinomabb élelmiszerét

14 ezer élelmiszer közül választották ki a legjobbat. A nyertes egy igazán különleges vaj lett.

Az élelmiszerek Oscar-díjátadóját, a The Great Taste Awardsot nemrégiben rendezték meg, ahol a legfinomabb élelmiszert is kihirdették. A győztes egy igazán különleges brit vaj lett, ami a Ridiculous No55 Lobster & Crab Butter nevet kapta (szabad fordításban Nevetséges No55 homár- és rákvaj).

A különlegességet a Sublime Butter nevű családi vállalkozás készíti Richmondban, és 95 fontba, azaz körülbelül 40 ezer forintba kerül. 

A csillagászati árú finomságot egyébként vaj, homár, rák, kaviár, citrom és édeskömény teszi különlegessé. Persze mindez még nem volt elég a gyártónak, ugyanis a termék egy extravagáns csomagolást is kapott: limitált példányszámú, speciális tartóban érkezik a megrendelőkhöz, amelyet kézzel készítenek Olaszországban.

Ezt választották meg a világ legfinomabb élelmiszerének

Onnan tudod, hogy egy vaj jó, hogy magában is ennéd, kenyér nélkül

 – mondta az egyik zsűritag, aki szerint a homáros-rákos vaj izgalmas, innovatív termék.

A versenyre idén több mint 14 ezer élelmiszert neveztek a világ 108 országából, és 350 szakember döntött a díjazottakról.

Forrásunk volt.


Még több vaj:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!