Megválasztották a világ legfinomabb élelmiszerét

14 ezer élelmiszer közül választották ki a legjobbat. A nyertes egy igazán különleges vaj lett.

Az élelmiszerek Oscar-díjátadóját, a The Great Taste Awardsot nemrégiben rendezték meg, ahol a legfinomabb élelmiszert is kihirdették. A győztes egy igazán különleges brit vaj lett, ami a Ridiculous No55 Lobster & Crab Butter nevet kapta (szabad fordításban Nevetséges No55 homár- és rákvaj).

A különlegességet a Sublime Butter nevű családi vállalkozás készíti Richmondban, és 95 fontba, azaz körülbelül 40 ezer forintba kerül. 

A csillagászati árú finomságot egyébként vaj, homár, rák, kaviár, citrom és édeskömény teszi különlegessé. Persze mindez még nem volt elég a gyártónak, ugyanis a termék egy extravagáns csomagolást is kapott: limitált példányszámú, speciális tartóban érkezik a megrendelőkhöz, amelyet kézzel készítenek Olaszországban.

Ezt választották meg a világ legfinomabb élelmiszerének

Onnan tudod, hogy egy vaj jó, hogy magában is ennéd, kenyér nélkül

 – mondta az egyik zsűritag, aki szerint a homáros-rákos vaj izgalmas, innovatív termék.

A versenyre idén több mint 14 ezer élelmiszert neveztek a világ 108 országából, és 350 szakember döntött a díjazottakról.

Forrásunk volt.


Még több vaj:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...