A legelső márkanagykövet: Törley József

Törley József egy személyben egyesítette a kiváló üzletember, a csalafinta marketinges és a leleményes vállalkozó archetípusát. 

Már tanulmányai során kapcsolatba került Teophil Roederer reimsi pezsgőgyárossal, akinél megtanulta a pezsgőgyártás fortélyait. Érdekesség, hogy első gyárát Reimsben alapította. Később egy alapbor beszerző körúton felfedezte a mai Etyek-Budai borvidék területét, ahol pezsgőgyártási szempontból már akkor is kiváló minőségű borok készültek. Budafokon kezdte meg működését 1882-ben a Törley József és Társa cég.

Törley igen hamar nagy hírnévre tett szert, amit nem csak a kiváló pezsgőjének köszönhetett. Elsők között ismerte fel a reklám fontosságát. Teherautói folyamatosan szelték az utakat, ezért az elsők között látta el cége nevével, valamint emblémájával ezeket a járműveket, így teremtve meg az első reklámhordozókat az országban. Pezsgőinek plakátjait, számolócéduláit a korszak legnagyobb grafikus-művészeivel terveztette meg.

Kiváló marketingfogással reagált arra is, hogy több hazai vendéglátóhelyen nem lehetett Törley pezsgőt kapni. A legenda szerint kisebb beépített társaságokat küldött ezekre a helyekre, akiknek csak annyi dolguk volt, hogy a márka termékeit kérjék a vendéglátóstól. Márpedig valamirevaló tulajdonos mindig a vendég kedvében jár, ezért szép lassan ezek a helyek is elkezdték Törley József pezsgőit árusítani.

Törley minőség iránti elkötelezettségét mi sem mutatja jobban, mint egyik jelmondata:

„Tökéletlen portékát nem akarok adni a renomé miatt.”

Törley Tipp:Hány buborék van egy palackban?

Ne kísérletezzen a megszámolásával, mert tudósok kísérletei és számításai szerint akár 49-250 millió buborék is lehet egy átlagos palack pezsgőben.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...