A legegyszerűbb szagelűző a konyhádba

Palacsintát sütöttél tegnap délután, és még ma este is érzitek a beállt olajszagot? Esetleg ugyanez sültkrumplival, rántott hallal? Ez a praktika megoldja!

Reformételek ide vagy oda, az olajban rántott csirkének, zsírban sült karajnak, sült krumplinak, rántott/sült halnak nincs párja - néha a legtudatosabbaknál is becsúszik. Aztán ott van a híresen szagos palacsintasütés. Tényleg isteni, de minimum 4-szer meggondoljuk, nekiálljunk-e, mert utána azonnal mehetünk hajat mosni és ruhát cserélni, és a napokig tartó szellőztetés is alap.Ez a megoldás zöld, azaz környezetkímélő, olcsó, nem kell hozzá semmi, ami ne lenne otthon szinte bárkinél, gyors, és totál hatásos.

Ez is 1 szagos cikk

6+1 tipp, hogy szagtalanítsd az ételhordód

Az isteni fish and chips receptjéért KATTints!

Hozzávalók

ecet

lábas

Eljárás

1. Tegyél egy lábasba némi ecetet (negyedéig töltsd meg), és tedd fel forrni közepes lángon.

2. Amikor az ecet forrni kezd, zárd el a gázt. Az ecetet kiöntheted.

3. Kész!

Ne aggódj, az ecetszag elmúlik, ahogy elzárod a gázt, és csodás semleges illat marad utána - hal- és palacsintaszag nélkül!

(forrás: purewow,címlapfotó: Flickr/Dovydas Clomenas)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...