A legegészségesebb joghurtfajta, melyet gyakran kéne ennünk

Rengeteg fajta joghurt létezik, de vajon melyik a legegészségesebb? Egy friss tanulmányból kiderült!

Alapvetően a joghurtról mindenki tudja, hogy nagyon egészséges élelmiszer. Régebben szinte csak egy félét lehetett kapni, majd tehéntejből készült, mostanra azonban már rengeteg más alternatíva is létezik. Így felmerülhet bennünk a kérdés, mégis melyiket válasszuk, ha a legegészségesebb joghurtfajtát ennénk.

A legegészségesebb joghurtfajta, melyet gyakran kéne ennünk

A Frontiers In Nutrition szaklapban megjelent kutatás alapján úgy tűnik, hogy a legegészségesebb joghurtfajta nem is tehéntejből készül!

A tudósok tápanyagtartalom alapján hasonlították össze joghurtokat. Pontosan 1074-féle tejalapú és 150 növényi joghurtalternatívát vizsgáltak meg. Azt megállapították, hogy a joghurtok jótékony hatásai, vagyis a magas fehérjetartalom, rosttartalom, kalcium, D-vitamin, alacsony szaturált zsírtartalom, cukor- és sótartalom, mindegyiknél jelen voltak.

A növényi joghurt a nyerő!

Azonban azt is megfigyelték, hogy a növényi alapú joghurtok több rostot, kevesebb cukrot és sót tartalmaznak. Továbbá ezen termékek mellett szól a fenntarthatóság is.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...