Elkészítettük a legdögösebb szendvicset, és a nyár legtökéletesebb rakottasát is elhoztuk nektek múlt héten

A tökéletes pizzaszósz, a legokosabb tippek a lecsó elrakásához, és a fantasztikus reggeli, ami pesztóval és tojással készül – ezeket a témákat jártuk körbe a múlt héten.

  1. A világháborús kém, aki a fél világot megtanította főzni – 109 éves lenne Julia Child
    1.

    A világháborús kém, aki a fél világot megtanította főzni – 109 éves lenne Julia Child

    Bár a magyar közönség inkább egy filmnek köszönhetően ismerte meg Juliát, személyét a tengerentúlon kultusz övezi, s nem véletlenül. A gasztronómia iránti rajongása ragadós, és kalandos életpályája remek emlékeztető arra, hogy sosem késő belevágni abba, amihez igazán húz a szívünk. Emléket idézünk, és filmet is ajánlunk mellé.

  2. Így tedd el a lecsót, hogy télen is bármikor tunkolhasd
    2.

    Így tedd el a lecsót, hogy télen is bármikor tunkolhasd

    Ahogy egyetlen, autentikus lecsórecept nem létezik, úgy abban sincs egyetértés, lehet-e egyáltalán tartósítani a lecsót, azaz télire eltenni a nyári, szabadföldi paradicsom és paprika legzamatosabb darabjaiból készülő lecsónakvalót. Szerintünk lehet, mutatjuk, mire figyelj, hogy tényleg a nyarat idézze a végeredmény.

  3. Pesztós tojás reggelire? IGEN! – Íme a 10 perces recept, amitől ezerszer jobb lesz a napod
    3.

    Pesztós tojás reggelire? IGEN! – Íme a 10 perces recept, amitől ezerszer jobb lesz a napod

    Sokan gondolják, hogy a pesztó csak tésztaételeken mutat jól, pedig a bazsalikomos-magos-olívás paszta számtalan ételhez jól tud passzolni, még a tojáshoz is! Mutatunk egy nagyon könnyű receptet, ahol a pesztó nem az ebéd, hanem a reggeli egyik fő alkotóeleme.

  4. Főzés nélküli lekvár (egy titkos hozzávalóval), amihez tűzhely és cukor sem kell
    4.

    Főzés nélküli lekvár (egy titkos hozzávalóval), amihez tűzhely és cukor sem kell

    A nyárnak ugyan lassan vége, de a befőzőszezonnak még korántsem. Hátra vannak a legfinomabb őszi (sőt, téli) gyümölcsök, amik mindenképpen lekvárrá akarnak válni. Mondjuk egy főzés- és cukormentes lekvárrá.

  5. Felül ropog, belül olvad: a nyári cukkinirakottas, amire nem lehet nemet mondani
    5.

    Felül ropog, belül olvad: a nyári cukkinirakottas, amire nem lehet nemet mondani

    Ritkán gondolunk úgy egy rakott zöldségre, mint elegáns, dekadens ételre, amivel le lehet nyűgözni a családot, barátokat, vendégeket. Ez valószínűleg azért van így, mert még nem találkoztunk egy olyan recepttel, ami képes az egész világnézetünket a feje tetejére állítani. Nos, mindenki kapaszkodjon meg, ugyanis a lenti rakottas épp ezt fogja tenni.

  6. Így készülnek szerintünk a világ legfinomabb almás pitéi
    6.

    Így készülnek szerintünk a világ legfinomabb almás pitéi

    A tökéletes almás pite receptje vélhetően létezik, csak éppen annyi van belőle, mint égen a csillag, illetőleg mindenkinek a sajátja (nagyié, anyué) az. Ha kezdő vagy, adunk néhány tippet, hogyan fejleszd saját pitekészítő tudásod!

  7. Általános tévhit, hogy kenyeret sütni a világ legnehezebb dolga
    7.

    Általános tévhit, hogy kenyeret sütni a világ legnehezebb dolga

    A kenyérsütés mégsem akkora tudomány, mint hisszük? De, az, viszont nem lehetetlen küldetés! Kenyérfajtákat, recepteket és érdekességeket hoztunk.

  8. Cubano, a legdögösebb szendvics, ami a szivargyári munkások után meghódította a világot
    8.

    Cubano, a legdögösebb szendvics, ami a szivargyári munkások után meghódította a világot

    A kubai gyári munkások kedvenc ebédje, ami annyira masszív, hogy a végén csak pihegni tudunk, kigombolt nadrággal. Élvezd a sült sonka és virsli ízét az olvadó sajttal, a mustárral és a sült hagymával keveredve, csemegeuborkával spékelve!

  9. Padlizsánkrémes tészta: a nyári íz, amire nem tudtad, hogy szükséged van
    9.

    Padlizsánkrémes tészta: a nyári íz, amire nem tudtad, hogy szükséged van

    Szegény padlizsán gyakran a konyhaművészet mostohagyerekévé válik. Kevés, szigorúan meghatározott főzési módszer van, amivel jó eredményt érhetünk el a zöldség esetében. Lehet, ideje lenne ezt újragondolni.

  10. Az egyetlen pizzaszósz, amire szükséged lesz – a szakértők szerint
    10.

    Az egyetlen pizzaszósz, amire szükséged lesz – a szakértők szerint

    Ha eddig a házi készítésű pizzádra bolti szószt tettél, akkor itt az ideje ezt elhagyni, hogy helyette két perc alatt sajátot készíts, amivel új szintre emelheted az otthoni pizzádat.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...