-
1.
A világháborús kém, aki a fél világot megtanította főzni – 109 éves lenne Julia Child
Bár a magyar közönség inkább egy filmnek köszönhetően ismerte meg Juliát, személyét a tengerentúlon kultusz övezi, s nem véletlenül. A gasztronómia iránti rajongása ragadós, és kalandos életpályája remek emlékeztető arra, hogy sosem késő belevágni abba, amihez igazán húz a szívünk. Emléket idézünk, és filmet is ajánlunk mellé.
-
2.
Így tedd el a lecsót, hogy télen is bármikor tunkolhasd
Ahogy egyetlen, autentikus lecsórecept nem létezik, úgy abban sincs egyetértés, lehet-e egyáltalán tartósítani a lecsót, azaz télire eltenni a nyári, szabadföldi paradicsom és paprika legzamatosabb darabjaiból készülő lecsónakvalót. Szerintünk lehet, mutatjuk, mire figyelj, hogy tényleg a nyarat idézze a végeredmény.
-
3.
Pesztós tojás reggelire? IGEN! – Íme a 10 perces recept, amitől ezerszer jobb lesz a napod
Sokan gondolják, hogy a pesztó csak tésztaételeken mutat jól, pedig a bazsalikomos-magos-olívás paszta számtalan ételhez jól tud passzolni, még a tojáshoz is! Mutatunk egy nagyon könnyű receptet, ahol a pesztó nem az ebéd, hanem a reggeli egyik fő alkotóeleme.
-
4.
Főzés nélküli lekvár (egy titkos hozzávalóval), amihez tűzhely és cukor sem kell
A nyárnak ugyan lassan vége, de a befőzőszezonnak még korántsem. Hátra vannak a legfinomabb őszi (sőt, téli) gyümölcsök, amik mindenképpen lekvárrá akarnak válni. Mondjuk egy főzés- és cukormentes lekvárrá.
-
5.
Felül ropog, belül olvad: a nyári cukkinirakottas, amire nem lehet nemet mondani
Ritkán gondolunk úgy egy rakott zöldségre, mint elegáns, dekadens ételre, amivel le lehet nyűgözni a családot, barátokat, vendégeket. Ez valószínűleg azért van így, mert még nem találkoztunk egy olyan recepttel, ami képes az egész világnézetünket a feje tetejére állítani. Nos, mindenki kapaszkodjon meg, ugyanis a lenti rakottas épp ezt fogja tenni.
-
6.
Így készülnek szerintünk a világ legfinomabb almás pitéi
A tökéletes almás pite receptje vélhetően létezik, csak éppen annyi van belőle, mint égen a csillag, illetőleg mindenkinek a sajátja (nagyié, anyué) az. Ha kezdő vagy, adunk néhány tippet, hogyan fejleszd saját pitekészítő tudásod!
-
7.
Általános tévhit, hogy kenyeret sütni a világ legnehezebb dolga
A kenyérsütés mégsem akkora tudomány, mint hisszük? De, az, viszont nem lehetetlen küldetés! Kenyérfajtákat, recepteket és érdekességeket hoztunk.
-
8.
Cubano, a legdögösebb szendvics, ami a szivargyári munkások után meghódította a világot
A kubai gyári munkások kedvenc ebédje, ami annyira masszív, hogy a végén csak pihegni tudunk, kigombolt nadrággal. Élvezd a sült sonka és virsli ízét az olvadó sajttal, a mustárral és a sült hagymával keveredve, csemegeuborkával spékelve!
-
9.
Padlizsánkrémes tészta: a nyári íz, amire nem tudtad, hogy szükséged van
Szegény padlizsán gyakran a konyhaművészet mostohagyerekévé válik. Kevés, szigorúan meghatározott főzési módszer van, amivel jó eredményt érhetünk el a zöldség esetében. Lehet, ideje lenne ezt újragondolni.
-
10.
Az egyetlen pizzaszósz, amire szükséged lesz – a szakértők szerint
Ha eddig a házi készítésű pizzádra bolti szószt tettél, akkor itt az ideje ezt elhagyni, hogy helyette két perc alatt sajátot készíts, amivel új szintre emelheted az otthoni pizzádat.
Elkészítettük a legdögösebb szendvicset, és a nyár legtökéletesebb rakottasát is elhoztuk nektek múlt héten
A tökéletes pizzaszósz, a legokosabb tippek a lecsó elrakásához, és a fantasztikus reggeli, ami pesztóval és tojással készül – ezeket a témákat jártuk körbe a múlt héten.