Lefotózod az ebédedet? Ez a férfi 32 éve minden nap LEFESTI, amit evett!

Lehet-e jobban elmélyülni az étkezés élményében annál, mint hogy lefestünk minden egyes elfogyasztott fogást?  

A japán Itsuo Kobayasi eredetileg szakács volt, ezért kezdte el még a húszas éveiben lerajzolni mindazt, amit főzött, vagy amit éttermekben evett. A hobbi később igazi szenvedéllyé vált, miután ideggyulladása miatt 46 évesen fel kellett hagynia a munkával, és otthon, székhez kötve élte tovább az életét.

Szépséges ramenfestmények

Innentől kezdve valóban minden étkezést lefestett, amit étteremből rendelt vagy az édesanyja vitt neki, és a művészet lett számára az első. A szépséges bento dobozok, ramenlevesek, sushik, curryk és egyebek mellé gyakran azt is lejegyezte, hol és mennyiért ette az adott ételt, vagy hogy milyen ízesítésű volt. Ez a jellegzetesen japán gesztus nem is állhatna messzebb attól a szokástól, mint mikor mi lefotózzuk az ebédünket, majd kitesszük az Instagramra.

Házi rámen

Rengeteg változata van, ez az egyik. Ízlés szerint alakíthatjuk, ahogy szeretnénk, hiszen ebből sincs egy eredeti recept.

Sushi egyszerűen

Sokan imádjuk a sushit, ám viszonylag kevesen vesszük a bátorságot, hogy otthon is megpróbáljuk elkészíteni. Pedig igazán nem bonyolult mutatvány, ráadásul otthon készítve garantáltan ...

Ochazuke - japán komfortkaja

Maradék rizsből és halból 5 perc alatt elkészíthető fogás. Tradicionálisan Sencha, Hojicha és Bancha teákkal készítik, de tapasztalatom szerint bármilyen jó minőségű zöld teával ...

Az alkotó művével

Több ezer ebéd, művészien megörökítve

A műkereskedő, aki felfedezte őt, először egy mozgássérültek műveiből összeállított gyűjteményben bukkant Kobayasi művére, ezért látogatta meg a művészt az otthonában, ami tele volt az általa felfedezetthez hasonló képekkel.

Több ezer festményből válogatta végül össze az amerikai kiállításhoz felhasznált anyagot. A műveket egy New York-i művészeti vásáron lehetett megszerezni, darabja 500 és 3000 dollár között mozgott.

Aki hozzám hasonlóan nem csak enni, de nézni is legalább annyira szereti a szebbnél szebb japán ételeket, az örömmel fogja végiglapozni Itsuo Kobayasi festményeit.

Fotók: Kushino Terrace

via

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...