Leépítésbe kezdett a Spar – Múlt hónapban még dolgozókat kerestek, mi lehet az ok?

Néhány hete még több tucat meghirdetett állásra lehetett jelentkezni a SPAR üzletekbe, az áruházlánc azonban most létszámleépítésekbe kezdett. 

A 24.hu nemrég értesült arról, hogy egy vidéki Spar üzletben leépítések kezdődtek meg a kiskereskedőkre kivetett különadóra hivatkozva.
Márciusban még több magyar üzlet keresett különböző pozíciókba munkatársakat a Spar üzleteibe, ráadásul még a bevétel is látványosan nőtt az utóbbi időkben, a különböző áruházláncok arról beszéltek, hogy március havában több vásárló fordult meg a boltokban, mint karácsony idején.
A létszámleépítések mögött a májustól érvénybe lépő kiskereskedelmi különadó bevezetése áll, amely sávos rendszerben működik majd, ezáltal minél nagyobb egy cég bevétele, annál több adót kell fizetnie az államnak. Az új különadó bevezetése után
  • az 500 millió forint éves nettó árbevétel alatt nem kell különadót fizetni,
  • 500 millió és 30 milliárd forint között a bevétel 0,1%t kell befizetnie a cégnek,
  • 30 milliárd és 100 milliárd forint között a bevétel 0,4%-át,
  • 100 milliárd forint felett pedig az éves nettó árbevétel 2,5 %-át kell majd fizetnie a cégeknek.

Mint az az index.hu cikkéből is kiderült, a legtöbb adót várhatóan a Tesco, a Lidl, valamint a Spar áruházláncoknak kell majd fizetniük, ezek a cégek ugyanis jóval meghaladják a 100 milliárdos éves bevételt.

A 24.hu kérdésére a Spar megerősítette, hogy valóban leépítések kezdődtek a cégnél, most a járvány miatt bővített létszámot csökkentik, ugyanis a különadó bevezetése miatt az elmúlt hónapban felvett 900 ember megtartására a továbbiakban nincsen lehetősége a cégnek.

via 24.hu, index

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...