A paradicsomok és paprikák napról napra ízesebbek és olcsóbbak! Szinte adja magát, hogy dinsztelt hagymára dobva lecsót főzz belőlük. Tuti vegatippek következnek!
Az egyik kedvenc ételem, a szívem csücske a lecsó! Hamar elkészül, rengeteg friss zöldség van benne, és egy kis szerencsével olcsón megúszom a lecsófőzést. De a legjobb benne, hogy számtalan variációja létezik!
Vegetáriánusként sem szalonna, sem kolbász, sem virsli nem kerül bele, még szójavirsli vagy tofu is csak elvétve, jól lehet vele lakni egy-két szelet fehér kenyérrel tálalva is. Köretnek persze nemcsak kenyeret, hanem rizst vagy tarhonyát is kínálhatunk hozzá. De egy ismerősöm például a tésztával körített lecsóra esküszik, megmondom őszintén, ezt még nem próbáltam.
Pedig szeretek lecsóval kísérletezni! Egy kedves barátnőm anyukája tejfölösen készíti, és a kezdeti bizalmatlanságomat legyőzve, azt kell hogy mondjam, ezt nagyon jól teszi. A tojásos lecsó már kevésbé hangozhat furcsán, sőt maga a nyári mámor! És a harmadik nagy kedvencem a gombás lecsó, ez egy könyvélménynek köszönheti, hogy a nyári étlapunkon helyet kapott.
Nyári hőségben, amikor nem kívánjuk a nehéz, zsíros és fűszeres ételeket, ráadásul rendelkezésre állnak a finomabbnál finomabb zöldségek, szinte minden család menüjében ...
Gyermekkorom egyik kedvenc étele. Főtt krumplival és füstölt szalonnával, ropogós héjú friss kenyérrel került az asztalra, de én mindig csak tejföllel összekeverve ettem (úgy is ...
Bár ez az olasz éltel nálunk a hús és kolbász hiánya miatt szegények lecsója néven fut - ízének semmi köze a mi magyar lecsónkhoz. Sokkal inkább emlékeztet az ajvárra, ...
A lecsó, ha igazán magyaros, szabad tűzön, bográcsban fő istenire. De ne sajátítsuk ki magunknak ezt az ételt, a francia gourmand-ok vérig is sértődnének, a kis patkányséf pedig talán el sem vállalná a L'ecsó című rajzfilm második részében a főszerepet.
Szóval ne feledkezzünk meg a ratatouille-ról sem, kockáztassunk és kockázzunk padlizsánt, cukkinit és tököt az edénybe. De főzhetsz törökös menement vagy olaszos peperonatát, amit a szegények (vagy vegák) lecsójának is neveznek, ha egy különleges lecsóval teremtenél csodás nyári gasztrohangulatot.
A barátnőmmel néztük meg a rajzfilmet, és rákérdezett, hogy el tudom e készíteni Remy lecsóját.
Utánanéztem az interneten, és nem kevés keresés után találtam egy lefordított ...
Itt a ratatouille-szezon. Egyrészt zöldségszezon, másrészt kánikula; az embernek semmi kedve nehezebb ételekhez.
Gondolom, nem én vagyok az első a világon, aki juhtúrót kevert a ...
A ratatouille hagyományos francia egytálétel. Szokás mediterrán lecsónak is nevezni. Elsősorban Provence-ban készítik, különösen Nizzában.
A franciák szerint a jó ratatouille titka a ...
Egy családi összejövetelen készítettem el ezt először, de 2 változatban, egy gombás és egy gombátlan verzióban - a tesóm kedvéért. Összesen négyen voltunk, akik ettünk, de rendes ...
Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.
Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...
Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...
Kopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
Mit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Ma egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
Fenséges húsételek, melyek megérik a beléjük fektetett időt és energiát. Ebédre és vacsorára is tökéletes választás mind, és még köreteket is ajánlunk hozzájuk!
Te is teljesen rákattantál a dubai csokira és szívesen elkészítenéd otthon? Az egyik hazai áruházlánc máris lecsapott a lehetőségre, hogy náluk szerezd be a hozzávalókat.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...