A lecsó 2-3 éve szépen, fokozatosan olyan drága kaja lett, hogy az embernek a kedve is elmegy tőle, hogy megfőzze. Nyár közepén-végén, a paradicsom és paprika szezonjában ugyan valamivel azért olcsóbb, de még így is sokezer forint egy fazéknyi, főleg, ha húsosan esszük. A konyhai tippek tárháza viszont most is segítségünkre lesz: gondolkodtunk egy kicsit, osztottunk-szoroztunk, és arra jutottunk, hogy a következő tippekkel csökkenthetjük a lecsó árát, vagyis a benne levő drága alapanyagok mennyiségét.
Így főzzünk lecsót kevesebb paprikával, paradicsommal és hússal, kedvezőbb áron, katt a galériára!
3+1 receptcsel, amivel jóval olcsóbban főzhetünk lecsót
Krumpli!
Annyira logikus, mégsem sűrűn kerül elő, mint ötlet: kockázzunk krumplit a lecsóhoz, mert még mindig olcsóbban beszerezhető, mint a paprika és a paradicsom manapság, és nagyon is kiadós! Volument, tömeget és jóllakást is biztosít, rossz pedig fix nem lesz tőle a lecsónk. Vigyázzunk, ne főzzük teljesen szét a burgonyakockákat!
Tökfélék
Sokan már régóta ismerik a különböző tökfélékkel készült lecsók ötletét: cukkini, sima tök, patisszon, bármelyiket is választjuk, ár függvényében akár, jóval sűrűbb, tartalmasabb és olcsóbb lehet a lecsónk. A húst el is hagyhatjuk, de természetesen a kolbász, szalonnakocka vagy virsli ezeknek is jóláll. Patisszonos lecsót vagy cukkinilecsót, valaki?
Különféle gabona- és tésztabetétek
A rizs nem újdonság, de a tarhonya, a nokedli vagy a bulgur is pompás a lecsóban, próbáljátok ki! Ha az egészségünkre is figyelünk, és miért ne tennénk, a bulgurt válasszuk, mert lassabb felszívódást biztosító alternatív gabona, de a barna rizs is ebbe a kategóriába esik! Szuperkiadós lesz így a lecsónk, és ezek párszázforintos tételek.
Hagyd el a húst!
Ha ragaszkodsz az alapanyagok megmaradásához, és kikéred magadnak a krumpli, gabona vagy tökfélék ötletét, akkor maradj a sok-sok paradicsom, paprika no meg hagyma hármasánál, de ne használj húst! Egy szál kolbász, sőt már a virslik is ezres nagságrendekben mozognak, de a húsos szalonnák sem olcsók. Húsmentesen, kenyérrel, akár tejföllel a tetején, pazar lakoma lesz, hidd el! És akkor a tojásos lecsóról nem is beszéltünk...
Receptajánló:
Nyári cukkinilecsó
Mivel én kevésbé szeretem a paprikát, a cukkiniből készült lecsó lett az "én lecsóm". Kevés paradicsom, kevés zöldpaprika mellett sok cukkiniből készítjük vörös- és ...
Lecsóágyon sült töltött paprika
Gyakran készítek töltött paprikát, mert szereti a család, de amikor már megjelenik a piacon a szabadföldi paradicsom, akkor a lecsó is sűrűn előfordul az asztalon. Most e kettőt ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További hasznos konyhai tippekért kattints erre: