3+1 receptcsel, amivel jóval olcsóbban főzhetünk lecsót

Kíméljük meg magunkat az idegbajtól, a pénzárcánkat meg a túl tágra nyitástól, és olcsósítsuk a lecsót ezekkel a trükkökkel!

A lecsó 2-3 éve szépen, fokozatosan olyan drága kaja lett, hogy az embernek a kedve is elmegy tőle, hogy megfőzze. Nyár közepén-végén, a paradicsom és paprika szezonjában ugyan valamivel azért olcsóbb, de még így is sokezer forint egy fazéknyi, főleg, ha húsosan esszük. A konyhai tippek tárháza viszont most is segítségünkre lesz: gondolkodtunk egy kicsit, osztottunk-szoroztunk, és arra jutottunk, hogy a következő tippekkel csökkenthetjük a lecsó árát, vagyis a benne levő drága alapanyagok mennyiségét.

Így főzzünk lecsót kevesebb paprikával, paradicsommal és hússal, kedvezőbb áron, katt a galériára!

Receptajánló:

Nyári cukkinilecsó

Mivel én kevésbé szeretem a paprikát, a cukkiniből készült lecsó lett az "én lecsóm". Kevés paradicsom, kevés zöldpaprika mellett sok cukkiniből készítjük vörös- és ...

Tökös lecsó

Egyszerűen elkészíthető, szuper nyári fogás, egy kis tökkel megbolondítva!  

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekért kattints erre:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...