LECSÓ - amit mindenki másképp csinál, és nyilván úgy a legjobb. De hogy?!

Lecsó: van-e egyetlen alaprecepet, vagy tényleg mindenkinek a saját - (nagy)szülei által örökített - változat a kedvence? Rizs vagy nem? Tojás vagy nem? Kolbász vagy virsli?

Itt a lecsószezon - ahogy mászunk bele a nyárba, egyre inkább, hiszen egyre olcsóbb a paprika és a paradicsom. Főzzünk hát lecsót, mert amúgyis ez az egyik legjobb, leglaktatóbb, legtipikusabb OLCSÓ nyári egytálétel - NA DE MÉGIS HOGY?

Húsos változatok:

Ez a kérdés mindenkit megoszt és megmozgat, nincs akinek MINDEGY lenne. Itt vannak az opciók:

1. Jönnek a klasszik lecsó pártfogói:

2. Aztán vannak a tojásosak:

3. Meg akik egyből belekeverik a köretet is:

+1.: A nagy megosztó: az őrölt pirospaprika:

Alternatív fajták:

És néhány vélemény a szerkesztőségből:

"Mindenképpen tojással és kolbásszal. Virsli kizárva."

"Hallottam már olyat, hogy valaki tésztával eszi. Csuszával mondjuk."

"Én hús nélkül szeretem a legjobban, pedig nem vagyok vega, ez van."

"Apukám kedvenc kajája, ez az egyetlen, amit egész évben tud enni (tudom, amikor nincs szezon, vétek, de ez van), és nálunk kizárólag rizzsel készült mindig, így szoktam meg. Ma már bulgurral helyettesítem. És tojás is mehet rá. Hús nem muszáj."

Végül 3 köretes verzió:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk