A LeCreuset csodás ombre edényeket dobott piacra

Julia Child kedvenc öntöttvas edényeket gyártó márkája most egy színátmenetes kollekciót dobott piacra.       

A LeCreuset több színben is pompázó, "divatosan kialakított" Ombre kollekciója a fiatalos konyhákban is megállja a helyét. A menő pasztell rózsaszínben, ragyogó kékben, és visszafogott szürkében pompázó öntöttvas edényeket mi is szívesen látnánk a polcon.

A kollekciónak kilenc eleme van. Minden színben kapható egy kisebb és egy nagyobb sütőedény és egy szószos lábas is.

Ahogyan azt a francia cég termékeitől megszokhattuk, a kollekció elemeinek ára meglehetősen magas. A nagy sütőedény 102 ezer forintnak megfelelő dollárba kerül, míg a szószos lábasért 50 ezer forintot kell fizetni. A termékek információink szerint Magyarországon egyelőre nem elérhetőek.

A jó minőségű öntöttvas edények nem véletlenül ilyen drágák. Különösen jól elosztják a hőt, így nehezen ég bennük oda az étel, és robosztus, erős szerkezetük miatt hosszú-hosszú évekig hűen szolgálják gazdájukat. A kevésbé jó minőségű edényekről hamarabb lepattan a zománc, így ha egy drágább darabba ruházunk be, gondoljunk arra, hogy egy tartós, értékes eszközbe fektetjük be a pénzünket. Így talán kevésbé fáj a kiadás>

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

CIA-ügynökből étteremtulajdonos - William Voung kalandos története

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...