Lazacpisztráng cukkinimártással Domitól

Domi ugyan nem látta Bernáth József séf filézési bemutatóját, mégis az Ő lazacpisztrángsültje bizonyult a legjobbnak. Itt a csodás halétel receptje!

Lazacpisztráng cukkinimártással Domitól

A kép illusztráció

Hozzávalók:

A halhoz:

  • 1 lazacpisztráng
  • 2 ek olívaolaj
  • bors

A cukkinimártáshoz:

  • 2 cukkini
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 csipet szerecsendió
  • fél csokor kapor

A marinált zöldségekhez:

  • 1 cukkini
  • 1 sárgarépa
  • 0,7 dl fehérborecet
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só

A kuszkuszhoz:

  • 1 bögre kuszkusz
  • 1 mk garam masala
  • 0,25 fej édeskömény
  • 0,5 kápiapaprika
  • só ízlés szerint
  • 1 csipet fehér bors

Elkészítés:

  1. A cukkinimártáshoz felvágjuk a cukkinit, kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk a szerecsendiót, a kaprot és az olívaolajat, pürésítjük. Ha szükséges, egy pici vízzel pótoljuk (amiben pároltuk).
  2. A marinált zöldségekhez zöldséghámozóval vékonyra hámozzuk a cukkinit és a sárgarépát.
  3. Az ecetet, az olajat, a cukrot és a sót összekeverjük, beletesszük a csíkokat, és félretesszük állni.
  4. A kuszkuszt leforrázzuk, hozzáadjuk a fűszereket, letakarjuk, állni hagyjuk, majd ha megszívta magát, ízesítjük, és hozzáadjuk az apró kockára vágott kápiát és a felcsíkozott édesköményt, ha szükséges, utánaízesítünk.
  5. A halat olívaolajon, bőrös oldalával lefelé szépen készre sütjük – nem fordítjuk meg!
  6. A hal mellé tesszük a kuszkuszt és a mártást, a zöldségcsíkokat feltekerve mellé tesszük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...