Lazacpisztráng cukkinimártással Domitól
A kép illusztráció
Hozzávalók:
A halhoz:
- 1 lazacpisztráng
- 2 ek olívaolaj
- só
- bors
A cukkinimártáshoz:
- 2 cukkini
- 3 ek olívaolaj
- 2 csipet szerecsendió
- fél csokor kapor
A marinált zöldségekhez:
- 1 cukkini
- 1 sárgarépa
- 0,7 dl fehérborecet
- 0,5 dl olívaolaj
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
A kuszkuszhoz:
- 1 bögre kuszkusz
- 1 mk garam masala
- 0,25 fej édeskömény
- 0,5 kápiapaprika
- só ízlés szerint
- 1 csipet fehér bors
Elkészítés:
- A cukkinimártáshoz felvágjuk a cukkinit, kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk a szerecsendiót, a kaprot és az olívaolajat, pürésítjük. Ha szükséges, egy pici vízzel pótoljuk (amiben pároltuk).
- A marinált zöldségekhez zöldséghámozóval vékonyra hámozzuk a cukkinit és a sárgarépát.
- Az ecetet, az olajat, a cukrot és a sót összekeverjük, beletesszük a csíkokat, és félretesszük állni.
- A kuszkuszt leforrázzuk, hozzáadjuk a fűszereket, letakarjuk, állni hagyjuk, majd ha megszívta magát, ízesítjük, és hozzáadjuk az apró kockára vágott kápiát és a felcsíkozott édesköményt, ha szükséges, utánaízesítünk.
- A halat olívaolajon, bőrös oldalával lefelé szépen készre sütjük – nem fordítjuk meg!
- A hal mellé tesszük a kuszkuszt és a mártást, a zöldségcsíkokat feltekerve mellé tesszük.