Pénztárcabarát receptbe csomagoltuk a lazacot karácsonyra

Ennek a furfangos megoldásnak a segítségével fillérekből kihozhatunk egy teljes értékű fogást a halból. Nem kell hozzá más, mint kapor, krémsajt, egy kis zsemlemorzsa és egy hétköznapi alapanyag, ami garantáltan mindenki konyhájában megtalálható a polcon.

Mint az köztudott, a magyarok nagy része kevés halat fogyaszt élete során, karácsonykor azonban mindenki igyekszik javítani ezen a statisztikán. Az ünnepek előtt mindenki hajlandó egy kicsit mélyebben a zsebébe nyúlni, így a halárusok forgalma is fellendül az év végéhez közeledve. Ünnepi hagyományként a halászlé, a pontypatkó és a rántott hal ilyenkor a legtöbb háztartás asztalán megtalálható. Ebbe a triumvirátusba kapcsolódik be az utóbbi jó pár évben itthon is nagy népszerűségnek örvendő, skandináv halfajta: a lazac.

Lazacos rakott tészta
Lazacos rakott tészta - A receptért kattints a képre!

A lazachoz magas ára miatt a legtöbben csak kis kiszerelésben jutnak hozzá, ami csekély mennyiséget jelent egy nagy létszámú vendégsereg fogadásakor.

Ebben a receptben azonban a magyarok szájízére alakítottuk a halat, és egy olyan filléres ötlettel rukkoltunk elő, ami az egész család számára elégedettséget nyújt majd.

Verseng a burgonya és a kifőtt tészta

Két hozzávalót imádunk nagyon mi magyarok, ezeket pedig az ünnepek alatt sem veheti el tőlünk senki, a burgonyát és a főtt tésztát. Ehhez a recepthez mi az utóbbit választottuk, de burgonyás verziót is találtok az oldalunkon. A recepthez a tésztát nem csak egyszerűen megfőztük, hanem a krémsajtos szósszal összekeverve sütőtálba kanalaztuk, és zsemlemorzsával a tetején alaposan rápirítottunk. A végeredmény egy szaftos, gőzölgő rakott tészta lett, ami önmagában is laktató fogás.

Lazacos rakott tészta
Lazacos rakott tészta - A receptért kattints a képre!

Közkedvelt társa: a kapor

Szerencsénkre a kapor szuper kiegészítője a lazacnak, ami az egész Kárpát-medence népszerű fűszernövénye, így viszonylag télen is alacsonyabb áron, széles körben megtaláljuk az áruházak polcain, piacokon, vagy akár a kertünkben. Ha nem szeretnénk friss kaporral dolgozni, akkor helyettesítsük nyugodtan szárítottal, azonban ebből érdemes többet használni, hiszen a szárítás hatására kevésbé markáns az íze.

A lazac rakottas mellett szól, hogy a könnyed komfort ételek táborát erősíti, ami tökéletesen ellensúlyozza a fűszeres, magyaros fogások sokaságát. Épp ezért szuper választás karácsony másnapjára, amikor már senki sem vágyik túlságosan tartalmas, nehéz kosztra.

Ha pedig nem tudod hogyan készíts isteni sült lazacot, a videóból megtudhatod:

Lazacos rakott tészta - a teljes receptet küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené az ünnepekre!

Fotók, recept és videó: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További lazacos cikkek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Kolbászos sajtfánk

Egy kis gyors sós harapnivaló, esetleg vendégváró, ha nem akarunk hosszasan pogácsát keleszteni, dagasztani. Nagyon finom puha, még másnap is. Kolbász nélkül is elkészíthető, sonkával ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...