A lazac új dimenziója: ezért jó, ha kis kockákra vágod sütés előtt

Igazán jól megsütni a lazacot nem könnyű, ezért mutatunk egy megoldást, amivel gyorsan és egyszerűen készíthetsz belőle egy ínycsiklandó fogást.

A lazac egy olyan fogás, amit tényleg szinte bárki különösebb nehézség nélkül el tud készíteni, de ahhoz, hogy igazán jó legyen, kell a rutin és az alapanyag ismerete, sok múlik a sütési időn, a hőfokon és a fűszerezésen is. Nagyjából tíz perc sütés elegendő is a lazacnak, hogy elkészüljön, de ez a tíz perc nagyon stresszes lehet, hiszen az ember próbálja eltalálni, hogy legyen ropogós és átsült, de ne legyen túl száraz, ugyanakkor ne is maradjon nyers középen.

A lazac új dimenziója: kockázd és süsd meg az egyszerű és ropogós halvacsoráért

Sabrina Ghayour legutóbbi, Simply: Easy Everyday Dishes című szakácskönyvében mutatta be a lazac elkészítésének nagyon egyszerű és ízletes módját. A recept szerint a lazacot kis kockákra kell vágni – igen, kockákra! -, majd görögjoghurt, harissa, paprika, kurkuma és lime keverékében marinálni sütés előtt, végül pedig nagyon magas hőfokon megsütni a sütőben.

Azáltal, hogy kockákra vágod a lazacot, nagyobb felületen tud megbarnulni, a krémes pác pedig dupla funkciót tölt be: fűszeres, füstös ízt ad a lazacnak, miközben egyfajta védőköpenyként garantálja, hogy a hús szaftos maradjon.

Először állítsd a sütődet a lehető legmagasabb hőmérsékletre, és hagyj elegendő időt, hogy teljesen fel tudjon forrósodni. Eközben készítsd el pácodat, majd forgasd bele jó alaposan a lazackockákat, hogy mindegyiket jól befedje a pác. Nem kell hosszú ideig pihentetned őket. Helyezd ezután a kockákat egy sütőpapírra, és tedd a sütőbe. Tíz perc elteltével már kész is a tökéletesen ropogós, fűszeres lazac.

Lazacos rizottó

Azon ritka alkalmak egyike, mikor főztem: nagyon baráti áron jutottam lazachoz, így ez lett a kiindulópont, így jött a lazacos rizottó ötlete. Ha igazán jót akarunk főzni, mindenképp ...

Lazac céklaágyon

Évekkel ezelőtt találtam egy szuper receptet egy női magazinban. Azóta többször is elkészítettem már, ha valami ünnepi kajára volt szükségem. Persze nem feltétlenül ünnepi ez az ...

Ha nem szereted a lazacot, ez a sütési módszer például tőkehallal is működik.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...