Nem mindennapi séfválasztás – Így folytatja a Laurel

Mede Ádám után egy nem mindennapi páros veszi át a Laurel étterem vezetését.

Hazánk egyik legtehetségesebb fiatal séfje, Mede Ádám 2023 októberében jelentette be, hogy öt sikeres közös év után elbúcsúzik a Laureltől. 2019 óta vezette a Michelin által is jegyzett budapesti étterem konyháját, nem mindennapi munkásságával pedig a Dining Guide elismerését is kivívta: 2020-ban és 2021-ben is megkapta az Év Ifjú Séftehetsége díjat. A nagy váltással kapcsolatban mi is készítettünk vele egy interjút, ezt itt olvashatjátok, azóta pedig arra is fény derült, ki veszi át helyét a Laurelben.

Az étterem friss Instagram-posztban jelentette be az új vezetőket: Ötvös Zsuzsi és Szabó Dávid veszik át az éttermet – előbbi mint pastry chef, utóbbi mint head chef, együtt viszik tovább a konyhát.

Emellett pedig a páros által már közösen megalkotott új téli menüsorból is ízelítőt kapunk: többek közt „Bundáskalács, Véreshurka, Balatoni, Sajt”, „Szarvasgerinc, Cékla, Nudli”, fődesszertként pedig „Gesztenye, Maláta, Meggy” várja a vendégeket.

A Laurel bejelentését itt olvashatjátok:

Sok sikert kívánunk az új csapatnak!

Címlapkép: Instagram


Még több friss hírt itt olvashattok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...