Lasagnét villámgyorsan!

Egyik kedvenc olasz tésztánk, amelytől sokan azért félnek, mert sokáig tart elkészíteni. Mindent lehet redukálni azonban – jó alapanyagokkal és megfelelő technikával az elkészítési idő a felére csökkenhet!

Az olasz konyha híres a 10 perc alatt összedobható, isteni tésztáiról. A lasagne pont nem tartozik ezek közé. Olyan, akár a mi lakodalmas sütijeink az olasz vidéki asszonyok van, hogy egy egész napon át készítik. Egy-egy ráérős hétvégén persze nekiállhatunk, de az a gyanúm, hogy jóval többször kívánjuk meg, mint ahányszor van egy egész napunk az elkészítésére. Ilyenkor jönnek a gyors megoldások. Nem arra gondolok, hogy hazafelé menet vegyünk egy adag félkész lasagnét, nem is arra, hogy porokból állítsuk össze hiszen a gyorsaság még nem jelent automatikusan gyenge minőséget is. De egy minőségi, főzést nem igénylő tésztával például a Barilla főzést nem igénylő terméke –, darabolt paradicsomkonzervvel 1 óra alatt isteni lasagnét varázsolhatunk az asztalra. Hogy az egy óra nem is olyan gyors? Nos, az egy naphoz képest mindenképpen az!

Így lesz a tiéd a legjobb lasagne >>

A lasagne receptjét itt találod >>

{ GALÉRIA = title:Vill%C3%A1mgyors%20lasagne%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9psre, 1,2,3,4,5,6,7,8 }

A lasagne egyébként nagyon régi étel már a 14. században is éltek Itáliában olyan szakácsok, akik erre specializálódtak. Igazi népi étel, nincs kötelező receptje, a lényeg a tészta, a darált hús, a paradicsom és a besamel négyese. Természetesen mással is készíthető, ma már az összes rakott ételt, amely ezzel a speciális tésztával készül, lasagne gyűjtőnévre hallgat, függetlenül attól, hogy spenóttal, hallal, brokkolival, pulykával vagy más hús- és zöldségfélével töltjük. Sőt a legenda szerint a mi hortobágyi húsos palacsintánknak is van némi köze a lasagnéhoz – az 1930-as évek végén jelent meg egy szakácskönyvben a palacsintával és borjúpaprikással rétegezett egytálétel – alkotóját az olasz étel ihlette, és magyar lasagnének nevezte. Jó húsz évvel később a híres brüsszeli világkiállításon, ahol többek között a Rákóczi-túrós és a Budapest bélszín is született, ezt az ételt mutatták be hortobágyi húsos palacsintaként. A lasagne tehát nemcsak egy csodás fogás, hanem kiváló inspiráló is. Legyen a kamrában mindig egy adag kész lasagne tészta és néhány darabolt paradicsom, és bármikor elkészíthetjük az olaszok kedvenc rakott tésztáját!

Az igazi bolognai nyomában >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...