Az olaszok rakott tésztája mondhatni, időigényes étel, főleg akkor, ha nekiállunk rendesen elkészíteni, és mindenünket beleadjuk a lasagne megalkotásába. No, jó persze nem kell életünket és vérünket adnunk érte, elég, ha az alább felsorolt apró kis lépéseket megtesszük – ezek a maguk módján mind hozzáadnak valamit a lasagnéhoz, és ha nem figyelünk oda, a végén még tökéletesítik a rakottast. Milyen rossz is lenne, nem?
Nézd meg galériánkban a lasagnét tökéletesítő apró lépéseket:
4 apró lépés, amitől ezerszer finomabb lesz a lasagnéd
Zöldségek a szószban
Vannak húsos lasagnék, vannak vegetáriánusok, azonban érdekes módon akad három olyan zöldség, amelyet érdemes mindkét verzióba beletenni. Ez nem más, mint a hagyma-sárgarépa-szárzeller trió, vagyis a sofritto. Apróra vágva, majd dinsztelve kiváló ízt ad a paradicsomszósznak/húsos ragunak. Ne hagyjuk ki!
Friss fűszerekkel
A két fontos fűszer, ami a tésztaételben landolhat nem más, mint az oreganó és a bazsalikom. Ezekből, ha tehetjük, használjunk frisset, ugyanis mérföldekkel erőteljesebb aromát kapunk így. Ami azonban fontos, hogy csak a főzés végén adjuk őket a szószhoz, különben a túlzott hőtől megkeserednek.
Trappista helyett
Elsősorban nem azért rossz választás a trappista a lasagnéhoz, mert nem olasz sajt, hanem azért, mert túl zsíros. Amikor bőségesen reszelünk belőle a tészta tetejére, a megolvadás után egy olajos réteget képez, ami nem mutat túl gusztusosan. Helyette használjunk inkább mozzarellát és egy kevés parmezánt – ez utóbbi ugyan drága, de tényleg csak kevés kell belőle, amúgy is jobb, ha nem folytjuk el sajttal a többi ízt.
Egy kis pihentetés
Bármilyen jól is néz ki, ne vágjunk bele azonnal a sütőből kivett lasagnéba. Hagyjuk pihenni egy kicsit, persze csak olyan 10 percet, nehogy elkezdjen kihűlni. Ennyi idő alatt egy kicsit megállapodnak a rétegek, minimálisan szilárdabb lesz a sajt és a besamel, így könnyebb lesz kockákra vágni a csodás tésztánkat.
Néhány recept a tökéletesítéshez:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több konyhai tipp és ötlet: