Léteznek olyan ételek, amelyekkel a lapos hasért tehetünk?

A jelenlegi szépségideáloknak „köszönhetően” szinte minden nő szeretne egy kis súlyfeleslegtől megszabadulni – különösen a has tájékán. De mit kell ezért (t)enni?

Rögtön kezdjük azzal, hogy leszögezzük: nem léteznek olyan ételek, amelyeket ha rendszeresen fogyasztunk, lapossá válik a hasunk. Van azonban egy sor olyan alapanyag, ami telis-tele van tápanyagokkal, mikrotápanyagokkal és antioxidánsokkal.

Ezek a hozzávalók képesek segíteni az általános egészségi állapotunk javításában, és abban, hogy minél tovább maradjunk jóllakottak, így fenntartva a kalóriadeficitet.

Nem léteznek olyan ételek, amelyeket ha rendszeresen fogyasztunk, lapossá válik a hasunk

Ettől függetlenül azonban nem feltétlenül mondhatjuk rájuk, hogy lapos hassal ajándékoznak meg minket, hiszen különösen a nők esetében, ez számos egyéb tényezőtől is függhet. Számít a genetika, a hormonháztartás, az anyagcsere és persze az életmódbeli szokások is, például hogy mennyi testmozgást végzünk.

A hasi tájék esetében kiemelt jelentőséggel bír a táplálkozás

És bár pusztán egy-egy étel fogyasztásától nem tudunk majd búcsút inteni a zsírpárnáknak, a helyes étkezés igenis segíthet a céljaink elérésében. Nézzük, melyek ezek!

Katt a képre a galériáért!

Forrásunk volt.


Még néhány életmódcikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...