Lantos Judit keramikus fine dining fogásaiba jobban teszed, ha nem harapsz bele!

Hamarosan indul a Design Hét, és Lantos Judit keramikus nem mindennapi fogásokkal készül az eseményre.  

Itt az ősz, és hamarosan indul a Design Hét. Október -e és 19-e között, a hazai kreatív ipar szemléjén számtalan előadás, workshhop, kiállítás, műhelybejárás, kulturális séta várja az érdeklődőket. Lantos Judit keramikus letisztult tárgyaival, edényeivel már mi is foglalkoztunk.

A keramikus régebben öntéssel készítette a tárgyait, most már elsősorban lapokból építkezik. Ez azt jelenti, hogy agyaglapokat nyújt ki úgy, mint egy linzertésztát, és ebből vág ki különböző alakzatokat, majd ezeket tovább formázza kézzel. Néha nyújtáskor különböző texturált felületeket használ, textileket, vésett gipsz lapokat, fát.

A Design Hét eseménysorozatának izgalmas eseménye lesz, amikor megcsodálhatjuk Judit legfrissebb alkotásait, a MY DINING - Fogások 1200 Celsius fokon nevű kollekciót.

A keramikus saját edényeibe agyagból készít ál-fogásokat. Így a kompozíciók úgy festenek mint egy-egy tányér kifinomultan tálalt ételt - csak éppen itt mind a tányér, mind az étel agyagból van megformálva.

Az egész kollekciót láthatjátok majd élőben a Design Hét keretein belül a Magyar Design Piknik eseményén.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Nagymamám őrületbe kerget, mert semmit sem dob ki - pedig lehet, igaza van!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Nosalty

Top 9 krémesen majonézes tojás és saláta az ünnepekre

A majonézes salátáknál illetve a krémes tojásételeknél semmi nem egészíti ki jobban a rántott pontypatkót és a különféle ünnepi húsokat, ez tény. Ne hezitáljunk, az év végén igenis megérdemeljük a gazdag, tunkolni valóan majonézes finomságokat, sőt, ha szeretjük, csípősen pikánssá is tehetjük őket!

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...