4 sajtféle, melyet a laktózérzékenyek is fogyaszthatnak

Szerencsére vannak olyan tejtermékek, melyeknek laktóztartalma csökken a feldolgozás alatt, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják őket.

laktózérzékenység egy felszívódási zavar, amely a tejcukor lebontásához szükséges laktázenzim hiánya miatt alakul ki. A probléma a leggyakrabban puffadással és hasmenéssel jár, a panaszok pedig a tejtermékek és egyéb laktóztartalmú ételek fogyasztása után lépnek fel – olvasható a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) közelmúltbeli Facebook-posztjában.

Ezeket a sajtokat laktózérzékenyek is fogyaszthatják

A posztban a szakértők kitérnek arra is, hogy a laktózérzékenység nem táplálékallergia, hiszen ebben az esetben nem az immunrendszer túlérzékenységéről van szó.

Bár már vannak olyan termékek, melyekből mesterséges úton kivonják a laktózt, érdemes tisztában lenni azzal, hogy léteznek olyan tejtermékek is, amelyeknek laktóztartalma a feldolgozás során csökken, így némely sajtok akár teljesen laktózmentessé válhatnak.

Ilyen például a trappista, a gouda, a cheddar és a feta.

Ezt már csak azért is érdemes lehet megjegyezni az érintetteknek, mert a természetesen tejcukormentes termékeken nem fontos feltüntetni a „laktózmentes” feliratot.

Forrásunk volt.


Még több a laktózérzékenységről:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...