Nem tudom, mi történik velem, de mostában csak levesrecepteket töltöttem fel. Volt itt egy házi zöldcurry-pasztás thai csirkeleves, aztán követően pedig szintén egy nagyon zöld brokkolikrémleves pirított csicseriborsóval, most pedig egy igazán tartalmas, marokkói ihletésű zöldséglevest hoztam. A válasz minden bizonnyal a téli szezonban keresendő: ilyenkor sokkal jobban csúsznak a melengető, akár egytálételnek is beillő fogások.
Zöldséges tarhonyaleves recept - kattints!
A krémleveseknél (és minden máshol, ahol lehet) érdemes megsütni a zöldségeket, hiszen így szuper ízesek lesz, nem hiába pirítottam oda most is a padlizsánnak. Levesbetét gyanánt pedig eredendően bulgurt szántam bele, viszont volt még rengeteg tarhonyánk, úgyhogy ezt főztem bele. Na ettől igazán laktató, meg persze az az adag csicseriborsó is sokat segített az ügyön, amit menet közben hozzáadtam.
A levesbe citromlé helyett mehet nyugodtan sóban eltett citrom is. Semmi pánik, ha valakinek ez nem lenne ott a kamrapolcon, mert hamarosan mutatom ennek a receptjét is!
A #HÁZIKOSZT korábbi epizódja:
20 perces tésztavacsora: csípős, paradicsomos spagetti szalonnával