Laktató téli egytálétel, amiből kétszer fogsz szedni

Ha tartalmas és laktató fogást keresel, hogy átvészeld a hűvösebb napokat, akkor ez lesz a te recepted: egy marokkói ihletésű zöldségleves, tarhonyával turbózva!

Nem tudom, mi történik velem, de mostában csak levesrecepteket töltöttem fel. Volt itt egy házi zöldcurry-pasztás thai csirkeleves, aztán követően pedig szintén egy nagyon zöld brokkolikrémleves pirított csicseriborsóval, most pedig egy igazán tartalmas, marokkói ihletésű zöldséglevest hoztam. A válasz minden bizonnyal a téli szezonban keresendő: ilyenkor sokkal jobban csúsznak a melengető, akár egytálételnek is beillő fogások.

Zöldséges tarhonyaleves recept - kattints!

A krémleveseknél (és minden máshol, ahol lehet) érdemes megsütni a zöldségeket, hiszen így szuper ízesek lesz, nem hiába pirítottam oda most is a padlizsánnak. Levesbetét gyanánt pedig eredendően bulgurt szántam bele, viszont volt még rengeteg tarhonyánk, úgyhogy ezt főztem bele. Na ettől igazán laktató, meg persze az az adag csicseriborsó is sokat segített az ügyön, amit menet közben hozzáadtam.

A levesbe citromlé helyett mehet nyugodtan sóban eltett citrom is. Semmi pánik, ha valakinek ez nem lenne ott a kamrapolcon, mert hamarosan mutatom ennek a receptjét is!

A #HÁZIKOSZT korábbi epizódja:

20 perces tésztavacsora: csípős, paradicsomos spagetti szalonnával

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...