Nem bírunk leállni sem az olasz kajákkal, sem a medvehagymával, így most a kettőt házasítottuk egy ütős, vega tésztaételben!
Nincs mit tenni, szenvedélyes rajongója vagyok az olasz konyhának. Nem is kell rá több bizonyíték, minthogy a héten két olaszos kajarecepttel is készültem nektek! Egyrészt egy klasszikus minestronelevessel, ennek kapcsán egyébként egy példát is mutatok arra, hogy a drága parmezánvéget hiba lenne a kukába hajítani, helyette szuper aromatizálója lehet az ételeknek, így ennek a levesnek is.
Most pedig egy másik klasszikus van porondon, a spenótos-ricottás cannelloni. A csavar itt csak annyi, hogy a spenót és fokhagyma jól ismert barátságából az utóbbit lecseréljük medvehagymára....ha már úgyis a medvehagymaszezon közepén tanyázunk. Szuperül muzsikál benne, és még zöldebb lesz a töltelék!
Plusz én úgy szeretem, ha jó szaftos a végeredmény, úgyhogy egy gyors besamelmártást is összeraktam hozzá, ezzel küldtem meg a tetejét. Ja, és nyilván nem hiányozhatott egy arcátlanul vastag réteg parmezánsajt sem. Egyébként, ha tettetek el medvehagymapesztót, akkor szezonon kívül ezt is simán belekanalazhatjátok, pompás lesz!
Talán nem gondolkoztál még azon, hogy vajon elég jó-e a sodrófád, pedig van eltérés a különböző formájú nyújtófák között. Otthon Tippünkben eláruljuk, melyik a legjobb típusú sodrófa, és hogy milyen feladatra a legalkalmasabbak az egyes változatok.
Nyakunkon az ünnepek, ilyenkor mindenki nagyot akar villantani süteményfronton – persze máskor sem árt, ha tényleg felejthetetlenné teszünk egy linzert, piskótát vagy muffint. Az alábbi alapanyagok bevetésével garantált lesz a siker.
Gyakran nézik gaznak ezt a törékeny, sárga kis virágot, azonban olyan gyógyhatásokkal bír, melyek egy gyógyszert is felülmúlnak. Ismerjétek meg a vérehulló fecskefüvet!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...