Most kiderül, mi fán terem a lakodalmak barackja

Ezek a jellegzetes külsejű aprósütemények rengeteg lagzi és lakodalom elengedhetetlen részét képezik, és annak ellenére, hogy felérnek egy kiadós cukorsokkal, mindig elcsábulunk értük újra és újra.

Kifejezetten érdekes dolog Magyarország süteménykultúrája, ugyanis léteznek annak berkeiben olyan édességek, amelyekről mindenki halott, olyanok amelyeket csak egy-két megyében ismernek és készítenek és vannak teljesen egyedi, családi receptek is. A lakodalmas barack egy furcsa metszetet jelent ebben a kavalkádban: a legtöbben ugyan ismerik, de talán még nem kóstolták. Hiszen annyira ikonikus, hogy akár a vidéki vendégeskedések és ünneplések szimbólumává lehetne avatni, mellette viszont nem találhatjuk meg akárhol, nem térhetünk be a legközelebbi cukrászdába, hogy megkóstoljuk. Ha azonban mégis borzasztóan hajt minket a kíváncsiság, akkor íme, itt a recept, készítsük el bátran, és harapjunk bele az igazi magyar barack cukros, pirosas-zöldes „húsába”.

Nézd meg galériánkban, hogyan készül a lakodalmas barack:

A lakodalmas barack receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra


Még több recept Flórától:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...