Lakatos Márk wokban sütött nekünk zöldséges egytálételt...egy meglepő összetevővel!

Helsinkiben is főzött nekünk Lakatos Márk, méghozzá egy isteni zöldséges wokot készített, és egy merőben szokatlan összetevőt is használt hozzá, lássuk!

Lakatos MárkZöldség-wok receptjétitt találod.

Legutóbb egy extrán gyümölcsös friss salátát mutattál nekünk, amit egy olyan étteremben készítettél, ahol kidobásra szánt alapanyagokból főznek a séfek. Most mit láthatunk tőled?

Igen, zseniális ötlet szerintem, hogy a Helsinkiben lévő Loop étterem felvásárolja azokat az alapanyagokat, amiket úgyis kidobnának...mi ezekből most egy izgi zöldséges fogást csináltunk. Helsinkiben annyira szép idő volt, hogy segédemmel, Tanyaval - aki a Loop étterem séfje - úgy döntöttünk, valami gyors főételt készítünk, így wokot vettünk elő, az aznap beérkezett zöldségeket megpirítottuk, áztatott rizstésztát tettünk bele, majd megbolondítottuk az egészet egy kis sörrel.

Sörrel? Az ázsiai konyhában nem jellemző, hogy sörrel főznek.

Igen, engem is meglepett, de nagyon jól illik egy sötétebb ipa vagy barna sör az ázsiai ételek ízéhez. Ráadásul a Loop étterem saját készítésű sörét használtuk, aminek a neve „No Waste”. Mint azt korábban említettem, a Loop étterem felvásárolja a hipermarketek kidobásra szánt zöldségeit és gyümölcseit, de elhozzák a megmaradt pékárut is. Utóbbiból az étterem alagsorában sört főznek.

Amúgy Tanya azt mondta, hogy az alagsorban él egy férfi kísértete, hiszen az étterem épülete egykor bolondok háza volt… mondjuk ez a sör ízét nem befolyásolja. Tényleg érdemes kipróbálni!

Ezek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...