Lakatos Márk wokban sütött nekünk zöldséges egytálételt...egy meglepő összetevővel!

Helsinkiben is főzött nekünk Lakatos Márk, méghozzá egy isteni zöldséges wokot készített, és egy merőben szokatlan összetevőt is használt hozzá, lássuk!

Lakatos MárkZöldség-wok receptjétitt találod.

Legutóbb egy extrán gyümölcsös friss salátát mutattál nekünk, amit egy olyan étteremben készítettél, ahol kidobásra szánt alapanyagokból főznek a séfek. Most mit láthatunk tőled?

Igen, zseniális ötlet szerintem, hogy a Helsinkiben lévő Loop étterem felvásárolja azokat az alapanyagokat, amiket úgyis kidobnának...mi ezekből most egy izgi zöldséges fogást csináltunk. Helsinkiben annyira szép idő volt, hogy segédemmel, Tanyaval - aki a Loop étterem séfje - úgy döntöttünk, valami gyors főételt készítünk, így wokot vettünk elő, az aznap beérkezett zöldségeket megpirítottuk, áztatott rizstésztát tettünk bele, majd megbolondítottuk az egészet egy kis sörrel.

Sörrel? Az ázsiai konyhában nem jellemző, hogy sörrel főznek.

Igen, engem is meglepett, de nagyon jól illik egy sötétebb ipa vagy barna sör az ázsiai ételek ízéhez. Ráadásul a Loop étterem saját készítésű sörét használtuk, aminek a neve „No Waste”. Mint azt korábban említettem, a Loop étterem felvásárolja a hipermarketek kidobásra szánt zöldségeit és gyümölcseit, de elhozzák a megmaradt pékárut is. Utóbbiból az étterem alagsorában sört főznek.

Amúgy Tanya azt mondta, hogy az alagsorban él egy férfi kísértete, hiszen az étterem épülete egykor bolondok háza volt… mondjuk ez a sör ízét nem befolyásolja. Tényleg érdemes kipróbálni!

Ezek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek