Az olajban történő sütés ellen sok érvet hozhatunk fel. Sokan például azt mondják, hogy egészségtelen – ez persze igaz lehet, de nagyban függ attól, hogy milyen minőségű olajat használunk és mennyi ideig sütünk egy alapanyagot –, mások pedig inkább a kellemetlen szagokra panaszkodnak. Mégis bőven akadnak olyan ételek a legtöbb kultúra konyhájában, amelyek igenis olajos sütést igényelnek – a magyarban például kifejezetten sok.
Éppen ezért nekünk különösen szükségünk van egy olyan módszerre, amivel mihamarabb megszabadulhatunk a szúrós, mindenbe beleivódó sült olajszagtól.
Lássunk egy egyszerű és természetes módszert, amellyel hamar kiűzhetjük a bosszantó szagokat a konyhából, illetve az egész lakásból! Ehhez nem is lesz sok mindenre szükségünk:
fogjunk egy citromot, néhány ág rozmaringot, egy kis vizet és valamilyen illóolajat, aminek kedveljük az illatát. Emellett már csak egy kis fazékra lesz szükségünk. A citromot vágjuk szeletekre, adjuk hozzá a fazékban a rozmaringágakat, majd öntsük fel vízzel!
Ezután helyezzük a tűzhelyre, és forraljuk fel. Amikor felforrt, kapcsoljuk le, adjunk hozzá néhány csepp illóolajat, majd hagyjuk szépen párologni. A módszert a Cookist oldalán egy videóban is végig tudjuk nézni.
...vagy süssünk sütőben!
Ezzel a megoldással egyből megszűnnek a szagok, és olyan lesz, mintha soha életünkben nem sütöttünk volna semmit olajban.
Az alábbi tanácsokat is ajánljuk: