Sült olajszag a lakásban? Ezzel a tippel megszabadulhatunk tőle

Rántott hús a vasárnapi ebédhez, bacon a reggeli rántottához, vagy éppen hagymakarikák a film mellé nassolnivalónak: számtalan olyan fogást készíthetünk, amihez olajban kell valamit kisütnünk. Ez pedig könnyen kellemetlen szagokkal töltheti meg a lakást.

Az olajban történő sütés ellen sok érvet hozhatunk fel. Sokan például azt mondják, hogy egészségtelen – ez persze igaz lehet, de nagyban függ attól, hogy milyen minőségű olajat használunk és mennyi ideig sütünk egy alapanyagot –, mások pedig inkább a kellemetlen szagokra panaszkodnak. Mégis bőven akadnak olyan ételek a legtöbb kultúra konyhájában, amelyek igenis olajos sütést igényelnek – a magyarban például kifejezetten sok.

Sült olajszag a lakásban? Ezzel a tippel megszabadulhatunk tőle

Éppen ezért nekünk különösen szükségünk van egy olyan módszerre, amivel mihamarabb megszabadulhatunk a szúrós, mindenbe beleivódó sült olajszagtól.

Lássunk egy egyszerű és természetes módszert, amellyel hamar kiűzhetjük a bosszantó szagokat a konyhából, illetve az egész lakásból! Ehhez nem is lesz sok mindenre szükségünk:

fogjunk egy citromot, néhány ág rozmaringot, egy kis vizet és valamilyen illóolajat, aminek kedveljük az illatát. Emellett már csak egy kis fazékra lesz szükségünk. A citromot vágjuk szeletekre, adjuk hozzá a fazékban a rozmaringágakat, majd öntsük fel vízzel!

Ezután helyezzük a tűzhelyre, és forraljuk fel. Amikor felforrt, kapcsoljuk le, adjunk hozzá néhány csepp illóolajat, majd hagyjuk szépen párologni. A módszert a Cookist oldalán egy videóban is végig tudjuk nézni.

...vagy süssünk sütőben!

Sütős lángos

Igazából nem volt kedvem összemaszatolni az egész konyhát, és az olajban sütés szagától is mentesíteni akartam a családot, így készült az első sütős lángos. Ha fánkot lehet ...

Sült krumpli sütőben

Ez egy sütőben sült krumpli. Így elkerülhető az olajszag. Nem lesz túl olajos, és zsíros az ételünk. Talán ez az egyik legegészségesebb módja a sült krumpli készítésnek. Ugyan ...

Ezzel a megoldással egyből megszűnnek a szagok, és olyan lesz, mintha soha életünkben nem sütöttünk volna semmit olajban.


Az alábbi tanácsokat is ajánljuk:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...