Az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium jóváhagyta a laboratóriumban termesztett hús értékesítését az országban – írta a DW Global Ideas.
Az Upside Foods és a Good Meat az első két olyan cég, mely végigvitte a jóváhagyási folyamatot. Az Upside Foods vezérigazgatója, Uma Valeti szerint ez egy új korszak kezdete, és megváltoztathatja, hogyan kerül a hús az amerikaiak asztalára.
Alapvetően ez a termék abban tér el a növényi alapú hústól, hogy a laboratóriumban termesztett hús valójában állati fehérjét tartalmaz, mégsem kell hozzá semmilyen állatot levágni.
Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete a laborban termesztett húst környezetbarát alternatívaként jelöli meg, azonban a Kaliforniai Egyetem tudósai szerint az “innovatív hús” sem tökéletes megoldás. A kutatások szerint a szükséges energia és az üvegházhatású gázok a termesztett húsok termelési szakaszában jóval magasabbak, mint a hagyományos hús esetében.
Még több friss hír: