Jóváhagyták a laboratóriumban termesztett húst

Ez a döntés hatalmas lépést jelent a fentarthatóbb jövő felé.

Az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium jóváhagyta a laboratóriumban termesztett hús értékesítését az országban – írta a DW Global Ideas.

Jóváhagyták a laboratóriumban termesztett húst

Az Upside Foods és a Good Meat az első két olyan cég, mely végigvitte a jóváhagyási folyamatot. Az Upside Foods vezérigazgatója, Uma Valeti szerint ez egy új korszak kezdete, és megváltoztathatja, hogyan kerül a hús az amerikaiak asztalára.

Alapvetően ez a termék abban tér el a növényi alapú hústól, hogy a laboratóriumban termesztett hús valójában állati fehérjét tartalmaz, mégsem kell hozzá semmilyen állatot levágni.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete a laborban termesztett húst környezetbarát alternatívaként jelöli meg, azonban a Kaliforniai Egyetem tudósai szerint az “innovatív hús” sem tökéletes megoldás. A kutatások szerint a szükséges energia és az üvegházhatású gázok a termesztett húsok termelési szakaszában jóval magasabbak, mint a hagyományos hús esetében.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...