Kutyakeksz 3 hozzávalóból

A tökéletes ajándék és jutalomfalat minden házi kedvencnek. Könnyű, gyors, és szívből jön!

Nekem nincs kutyám, egyelőre elég lesz a két gyerek és egy férj, köszönöm szépen. A családunkban eddig a második macskánál tartunk, aki 17 éves, lassan 18, de kutya a környékünkön sem járt soha. Egy jóbarátomnak viszont van kutyája, és amikor a múltkor meglátogattuk, az az édes kis keverék kutyus úgy bánt a gyerekemmel, hogy elolvadtam tőle. Játszott vele, de láthatóan vigyázva, kedvesen, figyelt minden mozdulatára, és még a hangos visítozásokat, sikongatásokat is jól tűrte. Hiába figyelmeztettem a kisfiamat, hogy kicsit halkabban meg óvatosabban, rám se hederített, a kutyus pedig hősiesen bírta.Amikor a barátom mondta, hogy sokszor szokott főzni a kutyának, és karácsonyi ajándékot is mindig ad neki, hiszen a család része, elkezdett kattogni az agyam.

Olvastad már?

Ünnepi maradék a kutyának? Na ne!

Mindig mindenhol azt láttam, hogy moslékszerű kotyvalékot borítanak a kutya tálkájába. Persze túlzás így hívni, de valahogy az volt eddig a tapasztalatom, hogy ha az ember otthon készít valamit a kutyájának, akkor az mindig csak a maradék lehet. A nagyon lelkesek biztosan komplett menüt is képesek lefőzni a kedvenceiknek, de én személyesen még nem találkoztam ilyennel. Kicsit kutakodtam, és nagyon sok jó kutyaétel-ötletet találtam, de leginkább ez a nagyon könnyen elkészíthető és elképesztő sokféleképpen variálható kutyakeksz-recept ragadta meg a fantáziámat.

Elkészíttettem az alapreceptet, de persze csak miután kikérdeztem a gazdit arról, hogy a kutya eszik-e glutént, meg, hogy egyáltalán mit szokott, és mit szabad neki adni. Ezt leteszteltük, és teljes siker volt. Na itt beindult a fantáziám, és Karácsonyra már fejben gyártottam is az ízletesebbnél ízletesebb kekszeket: bacondarabokat vágtam bele, a diétásabb napokra pedig pulykahúst, de persze akkor ennek hamar el kell fogynia. A barátom mondta, hogy Béni, a kutya, néha valamiféle rostkeveréket is kap, amit egyébként imád, hát ezt is belekevertem a keksz tésztájába.

Variáltam a felhasznált folyadékot, az alaplé lehetne erőteljesebb ízű, marhaalaplé. Répát vágtam apróra, mintha csokicsipsz lenne, és ez kevertem a tésztába, hogy mire a tészta ropogósra sül, a répa megpuhuljon, és az majd milyen jó lesz. Szóval az agyamban minden elő volt készítve, már csak a megfelelő időt vártam, hogy egy adag keksszel megköszönjem a szíves látást, és a kicsit intenzív gyerek iránt tanúsított türelmet. Mire viszont eljutottam volna a tényleges sütésig, a barátom lelkendezve hívott, hogy megsütötte élete első baconos kutyakekszét, és hogy fantasztikusan egyszerű, gyors, és köszöni a receptet: Béni azóta követeli a kekszet, de persze csak módjával kap, nehogy aztán elhízzon.

Itt a vége, fuss el véle, az én karácsonyi meglepetésemnek annyi, de a lényeg, hogy a kutya boldog, és ebben egy kicsit én is részt vettem. Boldog Karácsonyt az összes kutyának, remélem, sokaknál kedvenc lesz ez a szuper kis keksz!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...